El cercle Podem Calella analitzarà avui la dimissió d’Albano-Dante Fachín com a secretari general

Fachín, acompanyat de membres de Podem Calella, en una visita al Museu del Turisme

El portaveu del grup, Eduard Millán, admet que la sortida “forçada” de Fachín certifica el trencament del partit morat a Catalunya i de les relacions amb la direcció nacional. Considera que les evidents i públiques desavinences amb Pablo Iglesias han estat com a conseqüència del posicionament que a Catalunya el partit ha tingut en relació al referèndum i la “dura” resposta que hi ha donat l’Estat espanyol. La dimissió del secretari general es produeix a tan sols sis setmanes de les eleccions convocades pel Govern del PP.

Eduard Millán ha admès que s’entra en un escenari desconcertant en què hi haurà una candidatura oficialista, la coalició de Podem Catalunya i les confluències encapçalada per Xavier Domènech, i possiblement una llista en què s’integri el fins ara secretari general. Des del cercle Podem Calella, el primer constituït a la ciutat i que sempre s’ha mostrat afí a Albano-Dante Fachín, es fa una lectura en clau electoral espanyola de la crisi oberta en el sí del partit morat.

“Hem arribat a un punt de ruptura en el qual cadascú, i personalment, ha de reflexionar i decidir quin camí tria (…) Podem ha fet números electorals, ha vist que s’arriscava a una davallada electoral i, davant d’això, ha decidit decapitar Podem Catalunya i fer fora el seu secretari general legítimament escollit”, ha afirmat Millán.

Avui hi haurà reunió del cercle Podem Calella en què s’analitzarà aquesta situació i l’impacte que la sortida de Fachín tindrà en el partit morat a Catalunya a tenor del suport que té de la militància. “Va més enllà del 50% de les bases”, exposa Millán. “Si ens basem en l’última convocatòria per preguntar si es considerava donar suport al referèndum, el resultat que avalava també la postura de l’Albano-Dante Fachín va ser del 60-65%”, ha exposat.

Eduard Millan ha assegurat que fa mesos que Podemos va decidir que en cas de convocatòria electoral s’havia d’acudir-hi de la mà de les confluències d’esquerres. Amb tot, les negociacions van entrar en punt mort la setmana passada i d’aquí l’entrada en escena de Pablo Iglesias.

A continuació poder recuperar íntegrament l’entrevista a Eduard Millán, del cercle Podem Calella, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *