El PSC porta una moció al ple per garantir preus de lloguer d’habitatges justos i estables

Imatge d'arxiu

Reclama als governs de la Generalitat i de l’Estat que facin ús dels mecanismes que tenen al seu abast per abordar la problemàtica d’accés al mercat de lloguer. Una situació que el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Calella apunta s’ha agreujat en els últims quatre anys, quan s’han registrat un increment acumulat del 18% en el preu del que no va en consonància amb l’evolució dels salaris.

Josep Torres ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que les administracions catalana i espanyola disposen de mecanismes per regular el mercat de lloguer i que és justament això el que reclamen que s’executi.

Que es reformi la llei d’arrendament urbà i que el lloguer es pugui contractar per un mínim de 5 anys, la qual cosa donarà tranquil·litat als llogaters. I a la Generalitat de Catalunya li demanen que signi convenis amb ajuntaments per tenir tasques d’inspecció i control de pisos buits per sancionar, si cal, a partir de la Llei d’habitatge del 2017. A més, que s’incentivi entre els propietaris la sortida dels pisos buits al mercat de lloguer.

Tant si són particulars com grans empreses o entitats financeres, que concentren bona part del parc d’habitatge buit.

El portaveu municipal socialista, que és tinent d’Alcaldia d’Observatori de ciutat, ha dit que a nivell municipal s’estan fent els deures amb l’Oficina Local d’Habitatge i el treball que fa la Fundació Hàbitat Solidari. També fent ús de la capacitat municipal de limitar el nombre de pisos turístics, que pot afectar en els preus del mercat de lloguer.

És un element a banda però que sí pot afectar els pisos que es poden posar a lloguer. Aquí hi hem posat mà i la normativa ens ajuda a què totes les noves altes no afectin, a nivell estructural, el preu del lloguer.

La sessió del Ple Municipal està convocada per dilluns 30 de juliol a les 18.30h.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Josep Torres. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *