El Grup d’Astronomia de Calella anima a veure l’eclipsi de Lluna des de la platja

Concretament des de la zona de la caseta de la Creu Roja, on portaran Telescopis perquè la gent pugui veure la popular Lluna de sang i els tres planetes.

L’eclipsi de Lluna que hi haurà aquesta nit serà el més llarg que es podrà veure al llarg del segle.
La Lluna sortirà eclipsada perquè el recorregut comença al voltant de les 7 del vespre. Però no serà fins a partir de les 21:06 h que apareixerà per l’horitzó, i des d’aleshores s’haurà d’esperar poc més de 20 minuts perquè comenci la fase total de l’eclipsi, a partir de les 21:30h quedarà totalment tapada i a les 22:21h l’eclipsi arribarà al seu màxim. A partir de les 23:13h la Lluna començarà a recuperar la claror fins a finalitzar l’eclipsi a la 1:28h. Així doncs, la fase de la totalitat durarà una hora i quaranta-dos minuts.
El satèl·lit no desapareixerà del tot, sinó que quedarà enfosquit i tenyit d’un color vermellós. D’aquest fet se’n diu Lluna de sang o lluna vermella. Però no podem saber exactament el color fins al moment. Ens ho explica Joan Palau, President del Grup d’Astronomia de Calella.

No sabem el color, aquí està la qüestió perquè el color de la lluna depèn de l’atmosfera terrestre i varia d’intensitat. A les hores, podem tenir des d’un taronja, a passar a un vermell o un marronós. I clar, fins que no passi no ho sabrem, depèn de la contaminació atmosfèrica per dir, dels volcans, la centra, la pols.

Per poder-ne gaudir més estona la millor opció és observar-lo des d’alguna zona elevada, lluny d’edificis o muntanyes que puguin obstaculitzar la visió de l’horitzó cap a l’est i el sud. Una altra bona opció és la platja. Joan Palau,

Si ens voleu venir a fer companyia, nosaltres estarem a la platja gran de Calella, al costat de la caseta de la Creu Roja i Policia Local. A part d’això, tenim la sort de què aquest any tenim els planetes a l’abast. Tenim els tres planetes: Júpiter, Saturn i Mart, amb bones condicions per a fer una observació, per això el Grup d’Astronomia posarà a l’abast aparells per poder-los observar.

Tenim Júpiter que està minvant, però encara és possible fer una bona observació, del planeta més gran del sistema solar amb les seves bandes de núvols de colors i les famoses 4 llunes que va descobrir Galileu. També, poden veure a Saturn amb els seus anells. I, finalment, Mart que es troba amb les millors condicions més properes a la terra dels últims 15 anys.
El temps respectarà a tothom que s’animi a observar la Lluna. Hi haurà algunes franges de núvols alts i mitjans, poc importants que no taparan el fenomen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.