El PSC reclama al president Aragonès que desencalli l’ampliació de l’hospital

El PSC ha reclamat formalment al Govern de Pere Aragonès que compleixi amb el compromís d’ampliar les instal·lacions hospitalàries del Sant Jaume de Calella. El projecte es va presentar el novembre del 2020 quan era vicepresident de la Generalitat i l’acompanyava l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergés. Dos anys després, la feina continua als despatxos i el calendari previst està sobrepassat. El grup parlamentari socialista ha mogut fitxa presentant una proposta de resolució en què insta a l’executiu català a donar-li compliment i a dotar pressupostàriament el projecte en els comptes del 2023.

Una delegació de representants del PSC de l’Alt Maresme, amb la regidora calellenca Cindy Rando, va ser dimarts al Parlament per registrar formalment la petició perquè el Govern compleixi amb el compromís per posar al dia les instal·lacions del Sant Jaume de Calella. L’ampliació en 15.000 metres quadrats es va presentar el novembre del 2020, acompanyat d’un cronograma que no s’està complint.

El Govern de la Generalitat està posant pals a les rodes al projecte perquè no s’avancen els tràmits. Ara mateix, el problema es troba en la cessió de terrenys entre la Corporació de SAlut del Maresme i la Selva i l’Ajuntament perquè el Departament de Patrimoni no ho ha fet i això està bloquejant tot el projecte. Li demanem al president Aragonès que ho desencalli i puguin començar les obres del nou hospital i, a més, que en el pressupost de la Generalitat del 2023 hi constin les partides per fer-ho possible.

Segons la previsió inicial de Salut, a aquestes alçades ja s’hauria d’haver aprovat el nou planejament de l’àmbit urbanístic i s’estaria finalitzant la construcció de l’aparcament de 400 places a Can Saleta. L’Ajuntament es va comprometre a fer-se’n càrrec. Diu la regidora Rando, membre del Govern Municipal, que el consistori està fent els deures i que si no es veuen avenços és per culpa del bloqueig del Govern de Pere Aragonès.

Estem treballant en l’estudi de viabilitat econòmica de l’aparcament, Gestvia se n’encarregarà. A més, sabem que s’han de tancar converses amb els propietaris de l’edifici que hi ha entre el CAP i Can Saleta perquè necessitem l’espai.

La construcció de l’aparcament de Can Saleta implica també que es resolgui l’expropiació de l’Hostal Univers, on hi ha projectada l’entrada i sortida de vehicles. L’actuació s’estima que suposarà una inversió aproximada de 4 milions d’euros, que serà assumida per Gestvia per mitjà d’una operació de crèdit.

Amb tot, Rando confia que el projecte tirarà endavant, encara que amb retard. No creu que estigui en perill, però demana compromisos reals per part del Govern. Els socialistes volen que els pressupostos del 2023 recullin partides concretes per al desenvolupament del projecte. Segons la regidora, si el PSC és decisiu en l’aprovació dels comptes per a l’any vinent podria ser aquesta una de les condicions que hi posi el partit de Salvador Illa.

Demanem que sigui una condició important per a l’aprovació dels pròxims pressupostos. Entenem que l’última paraula la tindrà Salvador Illa, que ho tindrà en compte perquè així li hem traslladat la nostra preocupació.

En la mateixa proposta de resolució que serà debatuda a la comissió de Salut del Parlament de Catalunya, els socialistes també reclamen que s’asseguri l’increment de personal que serà necessari amb l’ampliació de les instal·lacions hospitalàries “per garantir un bon funcionament del servei”.

Aquesta és la proposta sobre l’hospital Sant Jaume de Calella que ha presentat el grup parlamentari PSC-Units per Avançar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *