El quadre de retribucions públiques per al mandat 2023-2027

L’alcalde Marc Buch tindrà una dedicació del 90% de la jornada al càrrec

L’alcalde Marc Buch al 90%, els quatre tinents d’Alcaldia amb dedicació exclusiva i la resta de membres del govern de Junts i el PSC amb parcial; tots amb el compromís de dedicar totes les hores que siguin necessàries a l’exercici de les seves responsabilitat. Així ho va afirmar Buch ahir, en el ple d’organització i funcionament de l’Ajuntament, en què també es va establir l’assignació mensual que rebran tots els grups polítics municipals i cadascuna de les persones que en formin part.

El ple de l’Ajuntament de Calella ha fixat les retribucions que percebran tots els membres de la Corporació Municipal per aquest nou mandat 2023-2027. L’alcalde Marc Buch (Junts) tindrà una dedicació al càrrec del 90% de la jornada que li permetrà compatibilitzar-ho amb la seva feina al sector privat. Per això, percebrà un sou de 52.272,08 euros bruts anuals, amb caràcter retroactiu des del passat maig.

Els quatre tinents d’Alcaldia estaran plenament ocupats al desenvolupament de la seva responsabilitat pública, però amb retribucions diferents. La primera i el segon tinent d’Alcaldia, Cindy Rando (PSC) i Josep Grima (Junts), rebran 33.600 euros bruts anuals; la tercera i el quart, Lídia Pidemunt (Junts) i Soufian Laroussi (PSC), una mica menys: 28.800 euros bruts anuals. La resta de regidors del govern – Pla (Junts), Santarén (Junts), Vicente (Junts), Cuadros (PSC)–, cobraran per assistència efectiva al ple i als òrgans col·legiats, amb un màxim de 25.500 euros bruts anuals.

Pel que fa als regidors de l’oposició – sense cartera –, els càrrecs d’Esquerra, Estimem Calella, Calella en Comú Podem, PP i CUP tindran un sou de 500 euros en concepte d’assistència efectiva al ple i a les juntes en què participin, amb un màxim de 6.000 euros anuals. La xifra per als portaveus dels grups municipals s’incrementa en 75 euros.

El govern tindrà dos càrrecs de confiança

Com ja van anunciar en l’acte de presentació del pacte de govern, Junts i el PSC van presentar i es va aprovar la proposta de contractació de dos càrrecs de confiança.

El primer treballarà en tasques d’acció de govern, accés a la informació pública i relació amb els grups municipals. Segons va confirmar l’alcalde ahir durant la sessió plenària, aquesta feina s’encarregarà a Àlex Mur, qui ja treballava per al govern en els últims mesos del passat mandat.

L’altre càrrec de confiança tindrà les funcions d’assessorament en matèria de digitalització, smart city i comunicació. En aquest cas, es proposarà a Laura Delgado, que també ha estat prestant serveis al govern en els últims anys.

El seu sou serà de 28.700 euros euros bruts anuals.

La proposta no va convèncer a tots els partits de l’oposició, que van fer notar les mancances que l’Ajuntament té en altres àrees que consideren prioritàries per a reforçar amb personal extern, com ara la de medi ambient o serveis socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.