Marc Buch: “No tolerarem aquest tipus d’accions violentes”

Encaputxats a la Plaça Catalunya, on han trencat el pal i s'han endut l'estelada
Encaputxats a la Plaça Catalunya, on han trencat el pal i s'han endut l'estelada

L’Ajuntament de Calella tornarà a col·locar la pancarta dels presos polítics a la façana de l’edifici consistorial i repararà el pal de l’estelada de la Plaça Catalunya, que també ha patit un acte vandàlic aquesta passada nit o matinada. El fet també ha estat enregistrat en imatges i s’ha difós a través de les xarxes socials des del mateix perfil: Justicieros Nocturnos. El primer tinent d’Alcaldia, Marc Buch (Junts per Calella), ho ha qualificat d’acció violenta i ha posat l’accent en el grau de preparació de les persones que han arrencat la pancarta i han trencat el pal de la Plaça Catalunya per endur-se l’estelada que hi onejava.

Buch ha assegurat que els atacs continuats contra la simbologia independentista dels que s’està sent objecte de forma continuada no alteraran gens ni mica la convicció de reclamar justícia per als presos polítics.

No defallirem a l’hora de continuar reclamant l’alliberament dels presos polítics i posant en evidència aquesta injustícia tan gran. Una acció violenta d’aquest tipus no la tolerarem mai (…) Enfilar-se per malmetre l’espai públic, actuant amb les cares tapades, és propi d’un caràcter violent.

El primer tinent d’Alcaldia ha posat de relleu que les imatges que s’han difós a través de les xarxes socials demostren el grau de preparació dels artífexs de la sostracció dels símbols. Buch els ha qualificat d’“intolerants”, però ha assegurat que s’encarregaran de reposar tant la pancarta com l’estelada el més aviat possible.

Per molt que demostrin la seva intolerància i en facin ostentació penjant-ho a les xarxes socials, seguim encoratjats mantenint-nos en la nostra posició. Tornarem a col·locar la pancarta les vegades que faci falta.

I ha avançat que presentaran denúncia a la Policia Local contra els autors dels dos atacs que han tingut lloc en les últimes hores.

Si no són els mateixos, són gent del mateix tarannà (…) La Policia Local està treballant per identificar els autors i presentarem denúncia.

En el cas de la Plaça Catalunya, l’últim atac contra el pal i la bandera estelada va ocórrer la nit de l’11 al 12 de desembre. Des del perfil Justicieros Nocturnos també s’han compartit les imatges en què es veu un grup d’encaputxats trencant el pal que hi ha al mig de la zona enjardinada.

 

Recupera la intervenció del tinent d’Alcaldia Marc Buch, aquest matí al programa La Ciutat. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat