El repte d’acumular 1.152 hores d’exercici col·lectiu per ajudar als sanitaris

La possibilitat de sortir de casa per fer exercici, aquest cap de setmana, tindrà una motivació extra: ser solidaris amb els professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’empresa Gesport ha organitzat una jornada esportiva a benefici de l’organisme, perquè pugui equipar els seus sanitaris amb les proteccions adequades. La iniciativa porta per nom #ActivatiSumaMaresmeLaSelva i l’objectiu és aconseguir implicar molta gent per acumular tantes hores d’esport com les que portem de quarantena: 1.152. Es permetrà fer qualsevol tipus d’activitat: córrer, anar en bicicleta, crossfit o ballar zuma, entre d’altres. Caldrà inscriure’s –i fer una donació de 5, 10 o 20 euros- i reportar el temps que s’hi ha dedicat. Els diners es destinaran íntegrament.

S’havia organitzat com una activitat solidària indoor, però finalment també s’hi podrà col·laborar fent exercici a l’aire lliure. La cita és aquest diumenge i la crida és perquè tothom, quanta més gent millor, s’activi, faci esport –la disciplina que vulgui- i faci una aportació per als sanitaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. “Els herois i les heroïnes del moment”, ha dit Noelia Pastor, la directora de Gesport, empresa que ha impulsat aquesta activitat de forma 100% altruista.
S’anima a sortir amb bici, a córrer o a caminar –sols, tal com s’ha determinat per al procés de desescalada-; escalar, fer ioga, fitness o seguir una classe de zumba o de ball. Qualsevol disciplina està permesa i també seguir-la en família. La qüestió és sumar entre tots moltes hores per arribar a un repte prou simbòlic.

Des de l’organització sumarem tot el temps que hagi dedicat la gent inscrita a fer esport, i el repte és que e sumatori superi les 1.152 hores que portarem de confinament des que es va establir el període d’alarma, el passat 15 de març.

Les inscripcions s’han de fer a activatisumamaresmelaselva.com. Aquestes s’acompanyaran d’un donatiu de 5, 10 o 20 euros, que es destinaran íntegrament a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’organització ha tirat endavant aquesta iniciativa de forma altruïsta.
Ja s’hi han apuntat gairebé un centenar de persones. Per fer remor a les xarxes, es demana a tothom que comparteixi una prova del temps que hi ha dedicat i mostri la seva col·laboració amb la iniciativa.

Hem demanat a la gent que ens ens enviï foto, un vídeo, una captura del seu Garmin, un text amb es quilòmetres que han fet… No ho podem cronometrar perquè no tenim la gent davant, però si que demanem que la gent comparteixi la seva activitat a les xarxes amb l’etiqueta #activatisumamaresmelaselva.

Gesport, que s’encarrega de l’organització de diverses proves al territori, compta amb la col·laboració de gimnassos i centres esportius que oferiran classes dirigides per animar la jornada solidària. La programació estarà disponible online.

A continuació pots escoltar l’entrevista a Noelia Pastor, directora de Gesport:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *