El Sagan Tosu, primer equip internacional en participar a The CUP

Lluís Carreras i Manu Campàs, director esportiu i responsable màxim del The CUP, respectivament, van visitar els estudis de Ràdio Calella TV per presentar la quarta edició del torneig que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Entre els 8 equips escollits hi ha l’amfitrió, l’Atlètic Club Sant Pol, el RCD Espanyol –que defensa el títol-, el FC Barcelona, el Girona FC, el Reial Madrid, el Villarreal CF i el Betis.

Satisfets perquè enguany s’ha materialitzat l’objectiu d’internacionalització que perseguia en les últimes edicions. És gràcies a la presència del juvenil del Sagan Tosu, club en el qual entrenava Carreras.

El president del Sagan Tosu té molt bona relació tant amb l’Atlètic de Madrid com amb el Betis i em va preguntar si hi podien participar a The CUP. Vam veure que el nivell del juvenil és molt alt, de fet un dels jugadors el tenia sempre al primer equip. Ara veurem quin rendiment tenen a la competició.

The CUP arrencarà el dijous 15 d’agost amb un doble partit inaugural entre l’Atlètic Sant Pol i el vigent guanyador del torneig, el RCD Espanyol; i un altre entre el Girona FC i el Barça. La final es jugarà el diumenge 18 a les set del vespre i es podrà veure, com els altres partits, pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya, que també els emetrà en streaming.

Amb tot, des de l’organització es treballa perquè el camp del Sant Pol estigui ple de gom a gom i hi hagi molt d’ambient a les grades.

Volem facilitar que el fan vingui a The Cup i, per això, posarem graderies supletòries. Pel que fa a l’aparcament, estem a l’espera d’una reunió amb la Policia Local per valorar habilitar un espai que ens permetria oferir busos llençadora per arribar a les instal·lacions.

L’entrada serà gratuïta i els assistents podran accedir a la zona gastronòmica de Foodtrucks. Hi haurà la d’hospitality per a patrocinadors i institucions, sense les quals l’organització reconeix que el torneig no seria possible.

Cada tarda, els voluntaris del projecte Polseres Candela tindran un estand per recaptar diners per a la lluita contra el càncer infantil. Campás explicava que la proposta els va arribar del grup de Calella.

Ens ho va proposar i amb en Lluís no vam trigar ni dos segons a confirmar que podien venir. Estan fent polseres amb els colors dels equips de The CUP, i evidentment tots els diners aniran a la lluita contra el càncer infantil.

L’objectiu immediat de futur és ampliar el torneig al futbol femení. El projecte el tenen definit i van explicar que l’han presentat a diversos ajuntaments.

Hem parlat amb algun ajuntament i no s’ha arribat encara a un acord. Hi ha dues propostes en format femení presentades (…) Al futbol femení se li està donant ressò, sés necessari que els clubs hi apostin i nosaltres també ho hem de fer.

Un dels patrocinadors de The CUP, Cruyff Institute oferirà 4 beques a futbolistes participants per cursar online un dels seus cursos formatius sobre gestió esportiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *