Gegants, castells, diables, música i curses de cintes per a la Festa Major de Santa Susanna

Santa Susanna agafa el relleu de Sant Pol de Mar i Mataró en les Festes Majors d’estiu a la comarca. Començarà aquest divendres 2 d’agost amb els preparatius d’una de les activitats que són singulars i pròpies de la celebració que es fa a la població altmaresmenca. Els veïns estan cridats a reunir-se per fer la lligada de cintes que s’utilitzaran per les tradicionals curses infantils i d’adults. En la programació de festa major, que s’allargarà fins el 12 d’agost, no hi faltaran els gegants, els castells i el correfoc, a més de molta música.

El gruix de la programació de la Festa Major de Santa Susanna es durà a terme entre el 9 i el 12 d’agost, començant per la repicada de campanes i els sopars al carrer, i el ball amb el grup el Club de las Muñecas a l’aparcament del Local Social (divendres 9 d’agost, 23:30h).

El dissabte 10 d’agost al matí es faran dues tandes de les curses de cintes. A la tarda, alguns dels actes centrals de la celebració: la trobada de Gegants i la posterior cercavila, l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme a la Plaça Catalunya, el correfoc amb les Forces Infernals de Poblenou, i els concerts de Barraques. Serà a la platja de les Dunes i hi actuaran els grups Balkan Paradis Orchestra, Train to Roots i Xavi Sarrià.

Amb la Trobada de Puntaires començarà la programació de diumenge 11 d’agost, quan es farà la festa de l’escuma a la Plaça del Pavelló a càrrec del Set de So. Al migdia es celebrarà l’Ofici Solemne en honor a la patrona, Santa Susanna, amb la participació del Cor Parroquial; i en acabar es farà l’homenatge a la Gent Gran a la Plaça Catalunya.

La música i la Cobla i Orquestra Montgrins seran les protagonistes de la sessió de tarda: es farà una audició de sardanes a la Plaça Catalunya, el concert de Festa Major a l’aparcament del Local Social i després el ball.

La programació acabarà el dilluns 12 d’agost amb el tobogan urbà que es muntarà a la baixada del carrer de Can Font, i que estarà operatiu d’11 a 14h. Serà per a totes les edats i és indispensable portar banyador i tovallola. A partir de les cinc de la tarda es farà la xeringada infantil a la Plaça del Pavelló, la cursa de cintes per a adults i després l’acte de proclamació de la Pubilla de Santa Susanna del 2019, en el marc del qual es commemorarà el cinquantè aniversari del pubillatge a la població.

El castell de focs artificials, a càrrec de la Pirotècnia Igual, s’encarregarà de posar-hi el punt i final.

Podeu consultar la programació al detall clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *