El sector hoteler relativitza l’impacte que tindrà al Maresme la cancel·lació del Mobile

El degoteig constant de baixes per la por del coronavirus ha provocat la cancel·lació de l’edició d’enguany del Mobile World Congress, i avui ja es parla de pèrdues de 500 milions d’euros i d’uns 14.000 llocs de feina directes. L’impacte es concentra principalment a Barcelona i als municipis del cinturó metropolità, i en molta menor mesura a les comarques properes com són el Garraf i el Maresme, que destaquen per tenir una important oferta d’allotjament. Així almenys ho ha explicat el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, en declaracions al programa La Ciutat.

Noguera reconeix que el sector maresmenc allotja una part molt residual dels congressistes que assisteixen a la trobada de telefonia mòbil. De retruc, l’impacte econòmic de la seva cancel·lació també tindrà una incidència menor al territori.

Uns quants dies de Congrés sempre suposen que els assistents puguin ser clients nostres, encara que de forma puntual, per allotjament o restauració i oci. A aquestes alçades de la temporada, gran part dels establiments estan preparant la temporada i l’activitat és força baixa. La incidència de la suspensió del Mobile a la comarca és força baixa.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme comparteix la valoració que ha fet el seu homòleg barceloní, Jordi Mestre, que fa uns dies insinuava que en el rerefons de la suspensió del congrés hi podria haver-hi altres motius.

Sí que hi ha un rerefons amb el coronavirus, però també és cert que ara s’estan fent congressos a Amsterdam i Ginebra. Sempre et queda la recança de pensar que en d’altres ciutats europees s’estan celebrant congressos internacionals, amb participants d’arreu del món.

El Conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha afirmat aquest matí que la cancel·lació del Mobile ha estat provocada per la “por planetària” arran del coronavirus, i ha demanat prudència a l’hora de fer segons quines afirmacions de “caràcter conspirador”. En aquest sentit, ha rebutjat la comparació amb el congrés que s’està fent aquests dies a Amsterdam, que no té la mateixa magnitud i estava en marxa quan ja es va iniciar la crisi més greu del coronavirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *