El govern espanyol preveu tenir el 70% de la població vacunada a finals d’estiu

[Vídeo] Comença la vacunació a persones majors de 80 anys i dependents

El 31 d’agost el 70% de la població podria estar vacunada. És amb la previsió que treballa el govern espanyol després d’anunciar l’arribada de 87 milions de vacunes des d’ara fins al setembre. Així ho assegurava ahir el president Pedro Sánchez en la roda de premsa per informar sobre el pla de vacunació a Espanya i dibuixar un escenari que obre l’arribada massiva de vacunes contra la covid. Sánchez també va avançar que el 9 de maig l’estat d’alarma finalitzarà i amb ell el toc de queda. D’aquí a cinc setmanes s’aixecaran el gran gruix de restriccions, inclosos els confinaments perimetrals. Sánchez sosté que ja no serà necessari perquè s’accelerarà el ritme de vacunació.

Doble anunci del president espanyol. D’una banda Sánchez va informar d’un pla de vacunació que passa per arribar als 5 milions de persones vacunades amb les dues dosis la primera setmana de maig, 10 milions d’immunitzats la primera de juny i els 25 a la tercera de juliol. I va remarcar que l’objectiu d’arribar al 70% al setembre és assolible. 

El ritme de vacunació a Espanya és molt positiu amb relació al context europeu. Setmana 19 de juliol i hi haurà 25 milions de persones vacunes amb les dues dosis i el 70% de la població adulta estarà vacunada a finals d’agost.

El punt d’inflexió serà aquest mes d’abril amb l’arribada de 3,5 vegades més que les rebudes durant el primer trimestre. El president espanyol també va voler recalcar que aquesta és la planificació “més prudent i conservadora” amb la qual treballa el govern estatal. Per consolidar la promesa, va recordar que l’Estat adquirirà 87 milions de dosis de les vacunes -de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen- entre els mesos d’abril i setembre. “Tothom podrà ser vacunat”, va afirmar Sánchez.

L’augment del ritme de vacunació anirà acompanyat de la fi de l’estat de l’alarma. Sánchez va certificar que no té la intenció de prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig. El suposarà la fi de la majoria de restriccions. 

L’objectiu del govern d’Espanya és que un cop vençut el termini del 9 de maig acabar amb l’estat d’alarma i continuar amb el sistema de cogovernança a través del consell interterritorial de salut. Per tant volem que el 9 de maig sigui el punt final a l’estat d’alarma.

Sánchez va fer pública la intenció de l’executiu central de no prorrogar aquest mecanisme sempre que la situació epidemiològica no empitjori. Sánchez també va apostar per mantenir el sistema de cogovernança entre govern espanyol i comunitats autònomes.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat