El sistema de càmeres del Carrer Sant Joan s’amplia al Jovara

Pels volts de Setmana Santa l’Ajuntament de Calella substituirà les pilones que barren el trànsit al Carrer Jovara per vídeo càmeres. Serà amb el mateix sistema que al carrer Sant Joan. El carrer estarà físicament obert al pas de vehicles però uns senyals indicaran la prohibició, i els cotxes que hi entrin seran fotografiats i multats.

Com al carrer Sant Joan, hi haurà també un cens de matrícules de veïns que tindran permís per accedir amb cotxe al carrer. El tinent d’alcaldia de Seguretat, convivència i mobilitat, Albert Torrent, ha afirmat que el sistema dóna bons resultats al carrer Sant Joan.

Albert Torrent ha dit que la prohibició serà perfectament visible i entenedora, com ho és al carrer Sant Joan, i que caldrà respectar-la igual que si hi hagués una pilona, ja que si un vehicle entra al carrer i la policia no té la seva matrícula guardada a la base de dades, rebrà la multa corresponent. Torrent: “És un risc que es corre, però entenem que la gent ha de fer cas no només a un impediment físic sinó també al que diuen les senyals. I les senyals són clares. Hi diu que està prohibida la circulació al carrer excepte uns horaris que es permet només càrrega i descàrrega. I a partir d’aquí no hi ha d’haver un impediment físic. Amb la senyal n’hi hauria d’haver prou perquè la gent en fes cas“.

Hi haurà cinc càmeres, la primera al carrer Escoles Pies i l’última al carrer Sant Joan, i la majoria es posaran allà on ara hi ha pilones.

Albert Torrent ha explicat que també hi haurà un període d’adaptació d’un mes en què no es multarà sinó que només s’avisarà. I ha assegurat que si algun veí té algun problema puntual i hi passa, es pot repassar cada cas particular i arribar a acords per retirar la multa, tal com ja es fa també al Sant Joan. “Qualsevol veí que ha tingut alguna incidència s’ha retirat o ja no s’ha tramitat la denúncia. Tenim un compte de correu electrònic expressament per si algú té un motiu fonamentat i envia un correu dient que hi ha passat o anunciant que hi passarà i llavors no es tramita o s’anul·la. Estem contents del funcionament i creiem que funcionarà bé igual“.

Albert Torrent ha reconegut que el sistema perjudica més aviat als visitants, que no es fixen en la senyal i entren al carrer sense pensar en les càmeres, en canvi la gent de Calella té més clar el sistema i ja no passa per error per carrers controlats per càmeres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.