“El SJD Pediatric Cancer Center marca un abans i un després en el tractament del càncer pediàtric”

El president Pere Aragonès i el conseller de Salut van assitir dijous a la inauguració del SJD Pediatric Cancer Center. A la foto, amb els donants fundadors.

A finals de mes entrarà en funcionament el primer centre monogràfic d’oncologia pediàtrica de l’Estat, el segon d’Europa, construït a partir de la col·laboració dels 15 donants fundadors i milers de particulars que han posat el seu gra de sorra per aconseguir els 37 milions d’euros que han fet realitat el somni compartit entre la comunitat científica i mèdica i els nens i nenes amb càncer i les seves famílies. El nou SJD Pediatric Cancer Center permetrà augmentar la capacitat actual de l’Hospital Sant Joan de Déu fins als 400 casos anuals, de pacients d’arreu de l’Estat i d’altres països. Pulseras Candelas ha estat una associació molt activa en la recerca de recursos a través de la campanya “Para Los Valientes”, a la que Calella hi ha contribuït amb diverses iniciatives solidàries en els últims cinc anys.

Nieves Tejeda, de Pulseras Candelas, va donar veu a les associacions i famílies de nens amb càncer en l’acte d’inauguració del SJD Pediatric Cancer Center. Són el quinzè donant fundador d’aquest nou equipament que tindrà espais assistencials i d’investigació sobre el càncer pediàtric, ara mateix considerat una malaltia rara que no té res a veure amb els tumors d’adults.

És un centre monogràfic que suposarà u abans i un després en el tractament del càncer infantil. No només es dedicarà al diagnòstic i el tractament, sinó que també es farà un acompanyament emocional i psicològic i s’ha fet un treball d’humanització de l’entorn perquè el pas per la malaltia no sigui tan traumàtic.

El centre s’ubica en un edifici de 14.000 metres quadrats, connectat a l’hospital per una passarel·la, on hi treballaran 150 professionals i hi haurà habitacions d’hospitalització, cambres de trasplantaments, boxes d’hospital de dia i 21 consultes externes– i altres destinats a la investigació i el desenvolupament.

Tejeda ha posat de relleu la cura amb què s’ha fet el disseny dels espais tenint en compte les necessitats dels pacients i les seves famílies.

Tenen dues habitacions amb accés a una terrassa amb vistes sobre Barcelona, on gairebé olores la mar, per als nens en estat pal·liatiu perquè puguin sortir a prendre l’aire. Sempre s’ha dit que els hospitals estan molt enfocats als infants, doncs ara els adolescents tenen el seu espai, amb sala de joc on trobar-se.

L’obertura permetrà a l’hospital seguir impulsant formació en oncologia pediàtrica i destinant recursos a la investigació que permeti millorar el diagnòstic i els tractaments. Des de Pulseras Candela, Tejeda assegura que hi seguiran destinant tots els esforços possibles.

Si ho hem aconseguit amb altres tumors, que es poden curar; també ho farem nosaltres. És qüestió de temps i diners (…) Diners no faltaran, perquè seguirem treballant i lluitant per trobar-los, sigui com sigui.

Pulseras Candela és una de les associacions considerades el quinzè donant fundador del SJD Pediatric Cancer Center, que s’integrarà com a concertat a la xarxa pública de salut. Ho són també la Fundació Leo Messi, la Fundació FC Barcelona, Maria Àngels Recolons Morer, Stavros Niarchos Foundation, la Fundació “la Caixa”, Andabank, Atrys o la Fundació Nou Mil·leni, entre d’altres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *