L’Associació Grup Pro-Dansa fa una crida per ajudar una família africana a reconstruir la seva llar

Les fortes pluges que afecten Gàmbia des de mitjan d’agost han deixat moltes famílies sense casa. A moltes zones rurals properes a Banjul, la capital, la majoria de construccions són molt fràgils, basades en adob, i quan arriben els episodis de pluges s’acaben ensorrant.

L’Associació Grup Pro-Dansa de Calella realitza diferents accions solidàries a la zona i ara ha rebut un crit d’alarma d’unes famílies afectades. Es tracta d’un matrimoni de 75 anys i un altre més jove amb 4 fills. La seva llar s’ha ensorrat i ara estan acollits pels veïns de la zona.

Montse Turà, presidenta de l’Associació Grup Pro-Dansa de Calella, explica que les construccions són tan precàries i fràgils que amb les pluges s’acaben ensorrant. Ara demana la col·laboració econòmica dels calellencs per tal de poder ajudar a aquestes famílies: “És tot molt precari. Ha caigut un tros on hi viu un matrimoni d’uns 75 anys i després hi viu un matrimoni amb quatre criatures i em demanen ajuda perquè no tenen diners ni treballen, ara estan acollits per uns veïns”.

El cost aproximat per tornar a aixecar la casa és d’uns 500 euros, tot i que sí s’aconsegueixen més diners, es podrien fer més millores i posar la teulada d’obra i no pas d’uralita: “M’atreveixo a demanar diners, el que sigui, el que cadascú pugui ajudar per poder comprar ciment, maons normals i si podem comprar ferros per posar a dins i poder reforçar l’estructura. Si en tenim prou, de diners, posaríem teules en comptes d’uralita”.

Les persones que vulguin col·laborar amb l’Associació Grup Pro-Dansa poden fer les aportacions al compte corrent que tenen obert a La Caixa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *