El sorteig de les meses electorals s’ha convocat d’urgència per demà dimecres

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella celebrarà demà dimecres 20 de gener el ple extraordinari per fer el sorteig de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya. L’ha convocatòria s’ha fet a corre-cuita, amb caràcter urgent, després de conèixer-se que el TSJC ha suspès de forma cautelar i provisional el decret d’ajornament signat divendres passat pel Govern de la Generalitat arran de l’empitjorament de les dades epidemiològiques. Amb aquesta decisió i a l’espera del pronunciament definitius, els comicis se celebrarien el diumenge 14 de febrer, tal com estava previst.

El ple extraordinari per designar les persones que formaran part de les meses electorals per al comicis catalans se celebrarà aquest dimecres 20 de gener a les 10h, de forma telemàtica. Es podrà seguir per Ràdio Calella TV.

La maquinària per preparar les eleccions al Parlament de Catalunya s’ha activat i accelerat arran de conèixer-se la decisió del TSJC de suspendre de forma cautelar i provisional –a l’espera de pronunciament definitiu– el decret d’ajornament signat pel Govern de la Generalitat el divendres de la setmana passada. Una decisió que, segons va explicar el vicepresident en funcions de president, es va prendre davant el risc que suposava tirar endavant la cita amb la previsió que Catalunya estigui a mitjans de febrer en la punta més alta de la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. La sala ho ha comunicat a la una de la tarda, recalcant que hi ha altres sis recursos per resoldre.

L’advocat Josep Asensio, establert a Sant Pol de Mar, és el particular que va recórrer el decret d’ajornament de les eleccions i la suspensió immediata de la data del 30 de maig, i mantenir la del 14 de febrer a partir de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes.

En una compareixença de premsa conjunta entre els titulars de les conselleries de Presidència i Exteriors, Bernat Solé ha anunciat que es reactiva temporalment el procediment electoral per garantir la màxima seguretat en el cas que, finalment, els comicis s’hagin de celebrar en poc menys d’un mes.

Havent quedat en suspens el decret que portava les eleccions al 30 de maig, tots els tràmits es reprenent i els ajuntaments poden continuar amb la selecció dels membres de les meses (…) És evident que aquesta situació d’impàs tensiona i molt el procediment per celebrar les eleccions. Des del Departament he traslladat a tots els equips que es posin a treballar amb immeditesa per garantir les màximes certeses.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que la Generalitat presentarà al·legacions contra la decisió del TSJC i s’ha mostrat convençuda que es podrà defensar jurídicament el decret d’ajornament. Així mateix, ha demanat al TSJC que resolgui amb la màxima celeritat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *