El TRICBM un nou damnificat esportiu pel COVID-19

El Tricbm ja és història. D’aquí uns mesos, Calella comptarà amb un nou club de triatló, el Club Triatló Calella. Després d’informar l’Ajuntament de la ciutat, els responsables de la piscina olímpica del Crol Centre i del seu gimnàs, on el CTC podrà utilitzar les instal·lacions per entrenar i la Federació Catalana de Triatló, tots han mostrat el seu suport a la nova etapa de l’entitat

El nou club pretén estar més arrelat a la ciutat i seguirà comptant amb John Galindo com a pilar del club. A més, vol potenciar l’escola de triatló, que ara té una cinquantena de joves esportistes, creant una estructura més sòlida que permeti l’aprenentatge d’aquest esport amb total seguretat.

El club mantindrà l’aposta pel triatló femení i continuarà comptant a les seves files amb Dolça Ollé, i amb la millor triatleta de llarga distància estatal, Judit Corachán.

Fins ara, el Tricbm es nutria econòmicament de les quotes dels socis, dels ingressos dels sponsors, de subvencions, de les inscripcions del Tricircuit (les proves organitzades pel club), de les aportacions de l’empresa Ironman i de les donacions personals del fins ara president del Tricbm, Agustí Pérez Capdevila.

Agustí Pérez no serà el president del Club Triatló Calella. Un cop el nou club estigui legalitzat, farà un pas al costat i deixarà via lliure a una junta que convocarà eleccions per escollir un nou president de forma democràtica. Aquesta junta, estarà formada per socis de la pròpia entitat. L´ex-president del Tricbm no es desvincularà del nou club i seguirà recolzant-lo. Com a Director General d’Ironman Sud d’Europa, seguirà apostant per la relació en forma de patrocini social (15.000€ anuals), on els components de l’entitat estaran molt presents dins el voluntariat de la prova. D’aquesta manera vol que la gent de la nova entitat estigui molt vinculada al triatló internacional que es disputa anualment a la nostra ciutat.

El COVID-19 crisis econòmica i social

La davallada d’ingressos, com són les inscripcions a les proves del Tricircuit suspès aquest any (aquestes proves eren una font important del finançament del club), la cancel·lació de les aportacions dels sponsors, el no cobrament de les properes quotes de socis, a més del retrocés de forces rebuts de socis, tot sumat a la incertesa del moment on no es pot saber quan el club podrà tornar a funcionar i tenir ingressos, ha fet que el seu president, Agustí Pérez Capdevila, es veiés obligat a dissoldre el Tricbm.

Agustí P. explica el per què d’aquesta decisió:

“En veure la situació econòmica degut a la manca d’ingressos, ara mateix el club no te liquidés. En primera instància, amb la intenció de pagar les nòmines, es va fer un ERTE pels dos treballadors de l’entitat, però assessorats per la gestoria, es va veure que això no evitava que el club havia de seguir pagant els salaris, cosa que l’entitat no podia afrontar. Per tant, s’ha decidit dissoldre el club i encetar una nova etapa amb el Club Triatló Calella. D’aquesta manera, la idea inicial era que quan tot tornés a la normalitat, es seguiria comptant amb la continuïtat dels dos treballadors del club acomiadats, John Galindo i Isam Mounir”.

Si bé P. Capdevila seguirà comptant amb Galindo, ara mateix de baixa de llarga durada, no comptarà amb la continuïtat del fins ara responsable de l’Escola de Triatló Isam Mounir. Aquesta decisió ve donada per la disconformitat de Mounir amb l´acomiadament i la petició del pagament de la nòmina de març.

Segons Agustí Pérez, ”després d’aquesta decisió hi han hagut diferents tipus de reaccions internes. Per una part, la de John Galindo, que m’ha donat tota la seva confiança i m’ha confirmat que seguirà a la nova entitat i d’altra banda la d’ Isam Mounir, a qui no se li ha pogut pagar el mes de març, tot i que li vaig explicar que aquesta situació era transitòria fins a l’entrada en vigor del nou club i es retornés a la normalitat. Tot i això, ha preferit esbombar la situació i buscar un enfrontament amb mi.

D’altra banda, i provocat per la quantitat de desinformació originada de forma mal intencionada, han circulat uns mails, de comptes de correu anònims sota el nom “nosestafan0@gmail.com”  que han estat enviats a premsa especialitzada del món del triatló, acusant-me de “robar” més de 100.000€ en subvencions, cosa que nego categòricament i qui vulgui informació sobre tot això només me l’ha de demanar. A més vull afegir que part dels costos del club s’han pagat amb aportacions meves personals i els costos de la dissolució del club també”.

Aquest divendres a les 17.00h, Agustí Pérez serà entrevistat al directe de l´Instagram de Ràdio Calella Televisió. També es podrà seguir al Facebook Live de l´emissora i al 107.9 de FM.

 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. el triatleta ha dit:

    sa exo kakita el isam? q xanxullos esta peña. muxo deporte muxo de sano pero cero valores. esto es la testo y los ciclos. la moda del ciclao pasa factura xavales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.