La corba de nous positius per Covid-19 durant el primer mes de confinament

L’estat d’alarma pel coronavirus va entrar en vigor el 16 de març, avui fa exactament un mes. El president espanyol ho va anunciar dos dies abans, un dissabte a la nit, però les mesures de confinament per evitar la propagació del virus van començar a aplicar-se aquell dilluns. Va ser a partir de llavors quan la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, organisme gestor de l’Hospital Sant Jaume de Calella, va començar a oferir dades sobre ingressos de pacients amb positiu per Covid-19. Ara ja s’ha superat el centenar: 101 persones han estat hospitalitzades per la malaltia. Durant aquest temps, s’han donat 62 altes i s’han registrat 10 defuncions, l’útima aquest dimecres 15 d’abril.

La punta de nous casos de coronavirus es va registrar el dimecres 1 d’abril, quan van ingressar 9 persones a l’Hospital de Calella, elevant a 36 el nombre de persones ateses. A partir de llavors, la tendència va ser clarament a la baixa –tant pel que fa als positius com a la xifra de pacients hospitalitzats– fins arribar a Setmana Santa. Tal com va informar Ràdio Calella TV, durant els dies festius es va produir un repunt amb l’ingrés de 6 persones només el Dilluns Sant, 13 d’abril. Això ha comportat l’aplanament de la corba que havia començat a marcar una tendència a la baixa. En paral·lel, sí s’ha pogut confirmar el descens progressiu de persones ateses al Sant Jaume per Covid-19.

Ara mateix, i segons l’última actualització, hi ha 25 pacients ingressats per coronavirus.

En aquest primer mes de confinament, 10 persones han mort a l’Hospital de Calella. Les dues primeres defuncions van ser el 26 de març i l’última, el 15 d’abril.

grafic-doble

El gràfic està elaborat a partir de les dades que cada vespre comunica la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i que fan referència als nous positius que han requerit ingrés i atenció hospitalària a la persona contagiada, que pot ser o no veïna de Calella.

 

20 crítics i 16 trasllats hospitalaris

Dels 109 pacients amb coronavirus que han ingressat a l’Hospital de Calella des del 16 de març (*), 20 han requerit ventilació mecànica.

El centre no disposa d’Unitat de Cures Intensives però ha adaptat la zona de reanimació per poder donar atenció als pacients més crítics que no podien ser derivats a d’altres hospitals més especialitzats per l’augment dels casos.

Amb tot, durant aquest mes s’han realitzat un total de 16 trasllats des de Calella fins a d’altres centres sanitaris.

 

(*) Xifra oficial facilitada aquest dijous per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva després d’ajustar la comptabilització dels casos i amb una lleugera variació respecte les dades que s’han facilitat diàriament.
Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *