El TriRelay Triatló incorpora una prova individual de distància Super Sprint en categoria Infantil i Cadet

Imatge d'arxiu

El Team Calella Triathlon organitza per aquest diumenge, 4 de juny, la tercera edició del TriRelay Triatló, que torna a ser seu del Campionat de Catalunya de la modalitat i és prova puntuable per a la Lliga de Clubs. Una triatló per relleus, de distància Super Sprint, que es disputarà a Pineda de Mar i que enguany, com a novetat, inclourà també una prova per a triatletes de les categories Infantil i Cadet. En aquest cas serà de caràcter individual i servirà d’assaig per comprovar l’acceptació d’aquest tipus d’iniciatives.

Busquen amb el TriRelay Jove instaurar proves competitives que facin de pont amb el món més competitiu per als petits triatletes que s’inicien a l’esport des d’una vessant més lúdica. El president del Team Calella Triathlon, Joan Carles Castellà, ha explicat que les inscripcions per aquesta modalitat nova van exhaurir-se ràpidament, i que també estan esgotades en la resta de categories: elit masculí i femení, i prova open per a federats i no federats.

“Tindrem 150 equips participants en la modalitat de relleus, més un centenar de participants en la modalitat de TriRelay Jove, la novetat d’aquest any. Consta d’una prova de la mateixa distància però que es disputa de forma individual, i només hi participen nois i noies d’entre 13 i 17 anys, corresponents a les categories infantil i cadet”, ha indicat.

La triatló per relleus en distància Super Sprint compren els tres segments clàssics: 300 metres en el circuit de natació, 7 quilòmetres en ciclisme, i 2 quilòmetres de cursa a peu. El recorregut es farà íntegrament dins el terme municipal de Pineda de Mar, amb sortida a les nou del matí des de la platja pròxima a l’estació de Renfe.

Cadascun dels tres integrants de l’equip ha de realitzar el triatló en la seva totalitzat abans de passar el relleu al seu company. En el cas del TriRelay Jove, la participació és individual.

Castellà ha explicat que s’han hagut de fer alguns ajustos en l’últim segment del triatló com a conseqüència dels desperfectes que el temporal marítim va causar al passeig. “Es nedarà a la platja de Pineda, amb sortida a prop de l’estació de Renfe; el tram de bicicleta serà el Passeig Marítim, direcció sud a dues voltes; i el tram de córrer, en comptes de fer-se en direcció sud, serà direcció nord”, ha exposat.

El TriRelay se significa per ser una prova singular i elèctrica, per la rapidesa que impregnen els participants; i per la seva espectaculitat, sobretot a l’hora de les transicions, que són moltes.

L’organització referma el seu compromís social amb el municipi pinedenc i destinarà un euro per cada participant a contribuir en el finançament dels centres oberts d’acolliment que gestiona l’Ajuntament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *