El Trofeu Torretes de fotografia fulmina el seu rècord de participació

Guanyadors del Trofeu Torretes del 2015 Font: Foto-Film

5.641 fotografies, de 548 autors diferents, s’han presentat al Trofeu Torretes que organitza Foto-Film Calella. El jurat es reunirà demà mateix i decidiran qui són els guanyadors del certamen, que arriba ja a la 40ena edició.

Fins ara el màxim de participació era al voltant de les 4.000 imatges, però aquest any la xifra s’ha disparat. Una de les claus de l’èxit d’aquesta participació tan gran és que la temàtica del concurs és lliure. No hi ha cap restricció de tema ni tampoc de modalitat. S’accepta qualsevol imatge, ja sigui de paisatge, retrat, bodegó… i tant si és en color com si és en blanc i negre. El responsable de Fotografia de Foto-Film, Quim Sitjà, s’ha mostrat sorprès i content d’aquesta participació tan extraordinària, i ha comentat que els han arribat treballs d’arreu del món. “Esperàvem quantitat però no aquesta exageració. Estem molt contents. Aquest any hem tingut la sorpresa que han vingut fotos de més de 100 autors de la Xina. La majoria, evidentment, són d’Espanya. Després la Xina, França, Alemanya, Anglaterra, Itàlia… i també tenim molts països de l’est, Aràbia, països asiàtics. De tot el món. De 49 estats“.

Si que hi ha, també, uns apartats del concurs que tenen una temàtica designada. Un d’ells és el mar, i pot incloure paisatge mariner, fotografia submarina, retrats de pesca, etc… I un altra secció del concurs, que és novetat enguany, ha estat la temàtica de tradicions i costums catalanes. Quim Sitjà ha explicat que la seva intenció ha estat fer d’altaveu de la cultura del país, que es veurà arreu del món a través de la publicació de les fotografies guanyadores en el catàleg que Foto-Film edita després del certamen. “Aquest festival és internacional i anirà aquest any a 49 països de tot el món, ens va semblar important posar aquest tema per poder fer difusió de la cultura catalana, que sigui coneguda per Espanya i països de tot el món“.

Aquest dissabte els nou membres del jurat es reuniran a una sala de l’Hotel Volga i visionaran les imatges per tal de valorar-les i decidir els guanyadors. El jurat el formen dues persones de Logronyo, dues de Saragossa, dues de Madrid, i tres de Catalunya. És un acte intern, per confeccionar el veredicte.

El Premi Torretes el guanyarà l’autor que tingui més fotografies seleccionades entre totes les categories, que rebrà un trofeu exclusiu, 1.000€, una estada tot pagat a Calella durant 10 dies, i la medalla blava de la Federació Internacional de Fotografia. A partir d’aquí hi ha medalles d’or, plata i bronze de diferents federacions estatals.

Les fotografies seleccionades i les guanyadores s’exposaran públicament durant el Festimatge 2016, quan també es farà la gala d’entrega dels trofeus als guanyadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *