Un nou semàfor amb polsador millorarà l’accés als Apartaments Codina

carretera smafor proper

El Govern de Calella ha presentat el pla de millora de la zona dels Apartaments Codina. Serà una intervenció centrada a Puig de Popa on s’arranjarà la via pública –tornant a asfaltar els carrers d’una superfície de 4.400 metres quadrats– i se’n garantirà l’accessibilitat. Però per l’executiu local la mesura més important serà la instal·lació d’un semàfor amb polsador que permetrà accedir al barri creuant la carretera N-II, en un punt ubicat a les immediacions de l’hotel Las Vegas. La proposta es va presentar dimarts en el decurs de la reunió anual que els responsables municipals mantenen amb els representants dels veïns, que han rebut positivament l’anunci d’avançar en la resolució de les deficiències que presenta el sector. Amb tot, insisteixen que una de les problemàtiques més importants que pateixen té a veure amb la seguretat.

El regidor del districte de la zona de Valldenguli, Josep Torres, ha donat a conèixer les mesures que l’executiu local activarà de forma immediata per “donar un canvi” a Puig de Popa. Es van explicar dimarts als veïns, en la reunió anual que president l’alcaldessa de Calella, amb la intenció de mostrar el compromís de “deixar de fer pedaços” i emprendre un projecte global d’actuació al barri.

Un dels anuncis més importants serà la instal·lació d’un semàfor amb polsador que creuï la carretera N-II, facilitant l’accés al sector residencial i augmentant els nivells de seguretat de trànsit, també per als usuaris dels establiments d’allotjament. “Hi ha treballat moltíssim l’alcaldessa fent un esforç de contactes (…) Està dibuixat de l’hotel Las Vegas a la Creu Groga, no es pot dir ben bé així però serà per aquella zona”, ha especificat Torres.

Els veïns han celebrat l’anunci, que resol una reivindicació històrica. Francisco Raluy ha explicat a Ràdio Calella TV que la connectivitat amb el nucli urbà resulta a vegades complicat. “L’actual pas subterrani que hi ha sota el pont, quan plou s’inunda i la gent ha de creuar la carretera, amb el perill que això comporta. Sinó, hi ha l’opció d’anar a l’accés peatonal més proper, que està a 500 metres, gairebé a tocar de la Riera”, ha exposat Raluy.

El pla de millora contempla una intervenció centrada en la via pública, i que dóna continuïtat a les accions fetes al barri des del juliol del 2015 i que han abraçat aspectes com la neteja de la riera i dels carrers, i reparacions puntuals de la calçada. Així ho ha assegurat Torres, qui ha explicat quines feines es faran en les pròximes setmanes: “Es tornarà a asfaltar tot el carrer, estem parlant de 4.400 metres quadrats de superfície; es repintarà i s’intentarà refer els parterres que estan malmesos i treure els que no ens fan el pes per d’altres que siguin més visuals. Farem que tot el barri sigui accessible de punta a punta: escollirem algunes cruïlles estratègiques i rebaixarem les voreres”.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de districte ha explicat que les actuacions aniran a compte del pressupost municipal i ha avançat que la previsió és que estiguin enllestides en el seu conjunt en unes deu setmanes. “Hem fet una previsió perquè estiguin acabades abans de la Festa Major petita, entorn el 17 de juny”, ha indicat Torres, que quantifica el conjunt d’actuacions entre els 120.000 i 150.000 euros.

Josep Torres ha admès que el pla de millora no serà la solució definitiva a tots els problemes que hi ha al sector, però que amb la seva execució es podrà “tornar a posar el marcador a zero” i començar a abordar altres aspectes com, per exemple, la il·luminació.

 

La seguretat a la urbanització Valldenguli

Els veïns exposen que estaran a sobre de l’execució del pla de millora i que continuaran reclamant la resolució d’altres problemes que hi ha al sector, entre els quals Francesc Raluy hi destaca el de la seguretat. Ho focalitza a la urbanització de Valldenguli, on hi ha mig centenar d’habitatges. Demana intensificar la presència policial i més coordinació entre cossos.

“Passen les patrulles amb les llums perquè els veïns els veiem, però llavors també els veuen els lladres. I a la urbanització ens han pres la mida i cada dos per tres hi ha robatoris. Darrerament, dos amb intimidació física”, ha exposat el veí. “Sé que l’ajuntament hi posa voluntat, també Policia Local i Mossos, però crec que s’hauria de millorar”, ha afegit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *