L’Screamin’ Festival comemmora el 40è aniversari de la mort d’Elvis

Els rockabillys han tornat un any més a Calella. Ahir va començar el festival musical que rememora els ritmes dels anys 50 i 60 i el seu estil de vida, també des del punt de vista estètic. L’Screamin va començar a sonar ahir amb la primera nit de concerts a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. Avui al migdia tots els assistents estan convocats a una festa a la platja en memòria del Rei del Rock, Elvis Presley.

S’obsequirà a qui porti algun element que recordi Elvis: tatuatges, màscares o peces de roba. Aquest any es compleixen 40 anys de la mort d’Elvis i l’Screamin’ Festival dedicarà l’edició d’enguany, la dinovena, a la seva memòria. També amb una exposició a la Fàbrica Llobet-Guri, amb la que es trobaran els 2.000 assistents que s’hi preveuen.

“Per nosaltres és un dels que va iniciar l’estil i, de fet, és el que va empényer la joventut a rebel·lar-se contra l’’stablishment’. Aquest any es compleixen els 40 anys de la seva mort, i aprofitant l’avinentesa i la connexió amb la nostra música, tindrem a la fàbrica una exposició en memòria seva”, ha comentat Carlos Díaz, director del festival i responsable de l’empresa Toro Records.

La programació de l’Screamin’ Festival, que s’allargarà fins diumenge, portarà a l’escenari de la Fàbrica Llobet-Guri una trentena de bandes, dels diferents estils de la primera època del Rock&Roll i de diferents procedències. També, com cada any, un cap de cartell que es converteix en el veritable reclam del certamen.

“Des de bandes de nois força joves de Suècia, Itàlia, fins i tot Polònia; o artistes que ja funcionaven en els anys 50. Com per exemple Robert Gordon, de Nova York, que va triomfar aquí amb moltes cançons, però especialment ‘Rockabilly Boogie’, i aquest artista el tindrem al Festival”, ha avançat.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, Carlos Díaz ha destacat que l’Screamin’ aglutina rockabillys de diferents generacions que s’han anat trobant al llarg de les disset edicions que acumula. “És tota una vida. Hi ha qui ha trobat parella al Festival i venen ara amb els seus fills de 15 anys, és molt especial per a nosaltres”, ha dit.

A banda de les activitats tancades per als assistents, també se’n tornaran a programar de gratuïtes i obertes a tothom, com la concentració de motos i cotxes de l’època que tindrà lloc aquest dissabte a la tarda al Passeig Manuel Puigvert.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *