El vigatà Xavier Soldevilla guanya la primera edició de la Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó

Xavier Soldevilla, a l'esquerra, en un acte a Malgrat de Mar

La comissió de la Beca d’Investigació que porta el nom del desaparegut historiador calellenc ha premiat el seu projecte d’investigació sobre la Calella medieval. Podrà disposar de 3.000 euros per desenvolupar el treball que ha titulat “De la pobla de la Calella a la vila de Calella. Naixement i expansió d’una vila catalana, segles XIV-XVI”, que haurà de presentar d’aquí a un any i obrirà la nova col·lecció d’estudis que publicarà l’Ajuntament de Calella.

Xavier Soldevilla és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Girona i diplomat en Teologia per l’Institut de Teologia de Girona. Actualment exerceix de professor d’història a l’ensenyament secundari. És el guanyador de la primera edició de la Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó que convoca l’Ajuntament de Calella per fomentar el coneixement sobre la realitat actual i històrica de la ciutat.

El seu projecte sobre la Calella medieval ha estat considerat pel jurat, d’entre el total de sis projectes que es van presentar. Les propostes anaven des del període de la Inquisició i els seus efectes, la imatgeria popular i les tradicions de les festes majors, els jocs florals o la tradició del Cant de l’Àngel de Setmana Santa.

La comissió de la Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó està formada per Josep Torres, tinent d’Alcaldia responsable de l’àrea d’Observatori de ciutat; Joan Ferrer, doctor en filologia semítica i llicenciat en Teologia, Geografia i Història; Rosa Congost, doctora en Història i catedràtica d’Història Econòmica; Antoni Reyes, director de l’Arxiu Municipal de Blanes; i Carme Torm, cap de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *