Candini demana reunir-se amb el cònsul d’Alemanya per la destrossa de les lletres de la Riera Capaspre

L’alcaldessa de Calella s’ha mostrat especialment preocupada per l’estat en què es trobaven els autors del doble acte vandàlic que va tenir lloc la setmana passada contra les lletres col·locades a la Riera Capaspre. Apuntava Montserrat Candini que presentaven signes d’embriaguesa i de trobar-se sota els efectes de substàncies estupefaents. Un fet especialment alarmant i sobre el qual considera s’han de reclamar responsabilitats als tutors assignats al grup de joves que passaven uns dies de vacances a la ciutat.

carta consolMés enllà de demanar danys i perjudicis pels desperfectes materials que van ocasionar els joves, que tenen entre 16 i 17 anys i per la qual cosa l’Ajuntament de Calella ja ha activat els mecanismes de denúncia; l’alcaldessa creu necessari traslladar a les autoritats alemanyes la necessitat de reflexionar sobre quin és el concepte de lleure que tenen els joves i els valors que se’ls transmet. Amb tot, Candini va reiterar ahir en seu plenària que els fets de la setmana passada són puntuals i afecten a un grup reduït de turistes d’una agència que en porta centenars. Que no és extrapolable al conjunt de visitants i veu il·lògic reobrir per això el debat sobre el model turístic de Calella.

He enviat una carta al cònsul alemany dient que estem molt preocupats perquè tots els que ho han fet són menors d’edat, d’entre 16 i 17 anys. El seu estat d’embriaguesa i d’estar sota els efectes de productes tòxics son alarmants entre menors, i si venen acompanyats de menor, aquest s’ha de fer càrrec de tot. No ens posarem d’esquena a això.

El Govern Municipal va donar ahir explicacions sobre la resposta que donarà al doble acte vandàlic que ha acabat destrossant una instal·lació que pretenia vendre la imatge de Calella al món. Tot plegat a partir de la pregunta formulada per ICV-EUiA a l’oposició, que va interessar-se sobre el cost de la reparació de les lletres, d’acord amb el que s’havia dit en les hores posteriors. A continuació reproduïm les preguntes del regidor ecosocialista, Sebastián Tejada.

Pensa procedir a reposar les lletres? I en tot cas si pensa donar instruccions de reposició si es tornen a produir fets tan deplorables? I en el cas de persistir en mantenir la instal·lació, considerant que s’han vist escenes perilloses de gent que infringeix les normes de trànsit per fer-se fotos; si serà en la mateixa ubicació i orientació?

En resposta a això, l’alcaldessa de Calella va informar que es replantejarà tècnicament la instal·lació en el seu conjunt perquè estava preparada per suportar actes incívics però no amb la violència que van actuar els joves alemanys.

Quan venen amb embranzida Riera amunt donant puntades de peu a dalt, malgrat l’assentament de les lletres, passa el que passa. Tornarem a posar les lletres, no aquest estiu, i reflexionarem amb els tècnics sobre com s’han de posar perquè no sigui tan fàcil (…) I la ubicació és idònia.

El lloc escollit, a la Riera Capaspre, permet fotografiar-se en una de les zones més transitades de Calella i amb el mar de fons. Va ser un dels aspectes més estudiats a nivell de màrqueting i, per això, no es planteja reubicar les lletres. Va dir Candini que l’espai ofereix prou seguretat als vianants i al trànsit, i va apel·lar en això a la responsabilitat de cadascú.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Joan cubilet ha dit:

    turisme de cualitat…… ciutat esportiva i turisme de qualitat…plas plas plas…. voteu voteu.

  2. marc ha dit:

    Haver estoy deacuerdo que este turismo tan joven es malo,tenemos lo que noa hemos buscaso,turismo de calidad venga ya primiro los hoteles no estan adecuados, calella en si no ofrece nada playa y calle ihlesia (estoy hanlando de calella/ realmenta hay algun.alcalde que se haya preocupado del turismo? sinceramente no se podria haver echo un puerto deporrivo calella dijo no zona de hoteles nueva calella dijo no aparte de otras cosas mas .Normativa de altura de pisoa tres plantas mo se si es normariba de aqiui o es regulada por europa o españa yo dijo ostras si un hotel lo quieres reformar y tiene 7 plantas por que no dejarlo construir hasta 7 planas no.mas pero si los que tenia todo es un cumulo de cosas todos o.muchos ven lo que sucede entre la riera iy una parte del paseo y nonse hace nada pir ello ahah otra cosa turismo familiar los hoteles no estan adecuados y repito no hay nada en calella para ofrecer ninpista de golf ni una pista de futnol o basquet por la zona de riera a piscina calella esta desfasada.para no tener ni playa canina ni una pista para los chavales quenle gustan ir con patines y no quiero meterme mas a fondo UNO DE LOS PUEBLOS CON MAS SORELA DE ESPAÑA Y CATALUÑA DE TURISMO Y ESTA PEOR QUE HACE 40 AÑOS tenias el rancho bonanza las cuevas ahora 4anttos de diisotecas y 4pups en fin no conento mas si / tema nos e si hay algun convenio con el auuntamiento o no sobre wl rema de hoteles que algun dueño de hotel quiera tirarlo para hacer pisos. Ahi lo dejo Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *