Els actes de commemoració del 25N a Calella

Calella s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Ho farà visible amb la il·luminació del Far i la façana de l’Ajuntament, que lluiran de color lila, i es farà la lectura del manifest que han consensuat les institucions catalanes. Enguany, s’hi reclama la lluita diària per una vida lliure de violències masclistes i posa l’èmfasi en les formes de violència que incorpora la nova llei de desembre del 2020. Són la violència obstètrica, la de segon ordre contra les persones que donen suport a les víctimes de violència masclista, la violència vicària i la violència digital.

Les dades que deixa el que portem de 2021 són esfereïdores: 12 dones assassinades a les quals cal sumar-hi també el nen de 2 anys mort l’agost víctima de violència vicària exercida pel seu pare.

Segons Mossos, a Catalunya es presenten unes 38 denúncies diàries per violència masclista. La dada correspon als primers deu mesos d’aquest 2021 i implica un augment del 8% respecte a l’any passat i d’un 3% respecte al 2019. Un augment que alerten s’ha donat, sobretot, entre els més joves.

De gener fins a l’octubre, s’han comptabilitzat més d’11.000 denúncies per violència masclista. 804 per violació i 1.451 per abusos sexuals.

Per commemorar i visibilitzar aquesta efemèride, l’Ajuntament de Calella il·luminarà de color lila el Far, visible des de qualsevol punt de la ciutat, i també l’edifici consistorial, al nucli urbà.

A les set de la tarda, a la Plaça de l’Església, es farà la tradicional lectura del manifest unitari del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Se n’encarregarà l’actriu i productora teatral calellenca Txell Botey. Es farà l’enlairament de globus de color rosa en record a totes les dones assassinades per violència masclista, i l’acte institucional acabarà amb l’actuació a veu i guitarra de Txell Lasheras i David Solà, de la formació N’Acústic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *