Els alumnes calellencs s’examinen de les competències bàsiques

Segon dia d’examen pels estudiants de quart d’ESO que s’enfronten a les proves de competències bàsiques. Les proves, que es realitzen a prop de 70.000 estudiants a Catalunya, es distribueixen en dos dies.

Avui dimecres els estudiants s’han examinat de la competència cientificotecnològica i de llengua estrangera. Ahir va ser el primer dia i es van avaluar de català, amb una comprensió lectora d’un text de Maria Barbal; matemàtiques i llengua castellana.

La prova de quart d’ESO avalua les competències i coneixements bàsics que els alumnes han d’haver adquirit en competència comunicativa lingüística, en competència cientificotecnològica i en competència matemàtica. El cap d’estudis de l’Institut Bisbe Sivilla, Joaquim Mallorquí, explica que l’objectiu que es marca el departament d’Ensenyament és el de buscar els punts forts i febles dels estudiants quan arriben a 4rt d’ESO per si s’han de modificar plantejaments en els mètodes educatius.

Aquesta prova externa, elaborada i organitzada pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, té un caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres, i vol ser una eina per impulsar la millora global del sistema educatiu català.

Rebuig del sindicat USTEC-STES

El portaveu del sindicat USTEC-STES, el calellenc Ramon Font, rebutja el plantejament d’aquestes proves perquè, segons diu, fomenten la competitivitat entre centres educatius en comptes de millorar la qualitat de l’ensenyament.

Ramon Font creu que les proves de competències bàsiques tenen riscos pedagògics i sociològics ja que estan pensades «per obeir i no pensar».

Des del sindicat USTEC-STES consideren que aquestes proves són avaluacions estandaritzades que serveixen només per classificar els alumnes d’una població determinada en funció del seu resultat acadèmic.

Els 69.408 alumnes que participen a les proves pertanyen a un total de 1.064 centres educatius d’arreu del país: 547 centres de titularitat pública i 517 centres concertats i privats. Els centres podran conèixer els resultats a partir del 18 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *