L’ocupació turística creix al juliol

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El juliol d’aquest any s’han registrat 7.643 pernoctacions més respecte al mateix mes de l’any passat, situant el percentatge d’ocupació en el 82’26%, amb un total de 387.265 nits que una persona passa en un allotjament turístic.

D’aquesta forma, el nombre de pernoctacions del trimestre de maig a juliol es recupera després d’un juny on havien baixat en poc més de 53.000, i un maig on es van registrar gairebé 42.000 pernoctacions més respecte al maig del 2014.

Isabel Mallol, presidenta de l’Associació Turística de Calella, parla dels motius de la davallada del juny: «La forta davallada del mercat rus, sumada a la del mercat alemany, que al mes de juny no és tan fort com el mes de maig, quan va despuntar , amb un 15% d’ocupació de registre en contra d’un 9% de l’any passat. Al juliol una altra vegada ha agafat força el mercat alemany. Juntament amb el francès que ha pujat un parell de dècimes i el de l’Estat espanyol que ha pujat un parell de dècimes més ho ha salvat i no es nota tant la davallada del rus».

Per nacionalitats l’alemanya fins aquest moment és la predominant, amb prop de 210.000 pernoctacions, 10.500 més respecte al període de maig a juliol del 2014.

El mercat britànic creix i passa de ser el 4rt al 3r, amb 94.000 pernoctacions durant el primer trimestre de la temporada turística d’aquest 2015 desplaçant els visitants russos, que pateixen una davallada del 12’53% : «Aquí s’ha treballat moltíssim perquè hi hagués un substitut del mercat rus. Així fa tres anys que vam iniciar converses amb l’aeroport de Girona. Nosaltres esperem que mica en mica es pugui anar mantenint aquest pla de negoci d’aquesta agència de viatges” , ha indicat Mallol, que fa uns dies assistia a la presentació de la nova línia aèria de Jet2holidays.

D’altra banda, Mallol ha destacat totes les inversions fetes amb la amb la taxa turística: “Hem pogut decidir de la mà de l’Ajuntament i hem fet moltes inversions a França amb màrqueting on line. Aquest mes d’agost està havent-hi molts francesos més que l’any passat i això ho veurem a finals de mes amb les estadístiques».

Pel que fa al turista espanyol, ha pujat en un 3%, superant els 145.000 visitants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat