Compte enrere per a l’entrega de premis de música Rock and Roll que han nominat l’Screamin’ Festival

L’Screamin’ Festival està nominat als Ameripolitan Music Awards, que s’entreguen aquesta matinada, hora d’aquí, a Texas. Competeix en la categoria de millor festival musical amb altres quatre certamens que se celebren als Estats Units: Nasville Boogie, New England shakeup, Best little cowboy gathering i West Port Roots Festival. El director de l’Screamin’ Festival, Carlos Díaz, de la productora Toro Records, assistirà a la gala d’entrega dels premis, que se celebrarà al Paramount Theatre d’Austin.

Els Ameripolitan Music Awards reconeixen cantants, promotors musicals i, fins i tot, locutors de ràdio dedicats a la divulgació de la música Rock and Roll. Els va crear el músic texà Dale Watson i els premiats s’escullen a través de votació popular.

L’Screamin’ Festival de Calella opta a ser designat el millor festival de música. La seva nominació arriba quan el certamen ha superat la majoria d’edat, i és que va néixer a Calella l’any 1998. Està dedicat al primer Rock and Roll, el dels anys 50, a les seves arrels i subgèneres. Tot i que els concerts es concentren entre dimecres i dissabte, durant tota la setmana s’organitzen activitats paral·leles que arrodoneixen l’atractiu d’un festival que ven música, sol i platja als assistents. Però sobretot un cartell de luxe, cada any amb primeres figures internacionals.

Aquest 2017, i coincidint amb el quarantè aniversari de la seva mort, l’Screamin’ homenatjarà Elvis Presley, considerat el rei del Rock and Roll i tota una icona musical i cultural de trascendència històrica. El festival se celebrarà del 5 a l’11 de juny, amb la Fàbrica Llobet-Guri com a sala de concerts.

Carlos Díaz, de la promotora Toro Records i director del certamen, compartia fa uns dies a través de Ràdio Calella Tv la seva alegria, simplement, pel fet de poder entrar a competir amb altres festivals nordamericans, amb molt més pressupost, que sempre havien copat totes les nominacions dels Ameripolitan.

“No pensem que guanyarem; la veritat és que estar nominats ja és suficient per a nosaltres. Perquè els premis, que es poden considerar els Grammys de la música Rock and Roll, han tingut en compte per primera vegada un festival que no és dels Estats Units”, explicava Díaz.

Toro Records i l’Ajuntament de Calella van renovar el 2016 l’acord de col·laboració que els uneix perquè l’Screamin’ Festival se celebri a la ciutat fins el 2019. Segons les dades facilitades per l’organització, l’esdeveniment té un impacte de més de 2.000 pernoctacions anuals, amb estades d’aproximadament 3 dies. El públic procedeix d’unes 15 nacionalitats diferents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *