Els beneficis de la caminada per l’ictus es destinaran a comprar material per a les sessions de rehabilitació

Participants a la caminada per l'ictus del 2017

Obertes les inscripcions per participar a la caminada solidària a benefici de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital i, en concret, a l’Espai Amic: el taller de rehabilitació per a persones afectades d’ictus. L’activitat ofereix diverses modalitats: recorreguts de 0,5 i 4 quilòmetres, pels circuits inclusius definits a Calella; i un de 9 quilòmetres que és apte per a persones que no tenen problemes de mobilitat. El preu és de 4 euros, si es formalitza de forma anticipada, 5 euros el mateix dia. La sortida es farà a les 9 del matí des del pont de fusta de la Riera Capaspre.

Dues professionals de l’hospital de dia rehabilitador del Sant Jaume de Calella han visitat aquesta setmana el programa La Ciutat per animar a participar a la caminada.

Yolanda Morcillo, infermera de l’hospital de dia, ha explicat què és l’ictus, una malaltia neurològica provocada per un trastorn circulatori.

És bàsicament una interrupció brusca de la sang al cervell. Les seqüeles aniran en funció de la zona del cervell afectada i quanta estona s’ha trigat a restablir la circulació. Una de cada sis persones tindrà un ictus, i cada vegada gent més jove.

La rapidesa en l’atenció i el restabliment del reg sanguini al cervell és una qüestió cabdal per minimitzar-ne les seqüeles. És per això que a Catalunya s’ha implantat l’anomenat Codi Ictus que coordina tots els hospitals de la xarxa sanitària.

Quant als factors de risc, n’hi ha múltiples i per a gent de totes les edats.

Factors de risc n’hi ha molts: hipertensió, colesterol, diabetis, sedentarisme, dormir poc… L’ictus és com una loteria, quan més factors tinguem més possibilitats de patir-lo.

Lídia Vilches, professional de l’equip de l’Hospital de Dia rehabilitador, ha posat de relleu la importància que els pacients d’ictus segueixin tractaments per recuperar el màxim de capacitats. Admet que mai s’arriba al 100% i que els pacients han de fer un procés d’adaptació a la seva nova realitat.

Hem d’entendre que l’ictus provoca unes seqüeles i que provoquen que haguem d’adaptar la vida per tornar a fer tot el que fèiem abans, però d’una altra manera.

Els beneficis de la segona caminada per l’ictus serviran, justament, per l’adquisició de nou material informàtic per a les sessions de rehabilitació del projecte que impulsa l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *