Els calellencs presenten 19 projectes d’inversió a la convocatòria dels Pressupostos Participatius

Un ciutadà votant en la Festa de la Participació del 2015

L’Ajuntament de Calella ha rebut un total de 19 projectes en el marc de la convocatòria oberta a la ciutadania per als Pressupostos Participatius del 2016. És la novetat d’aquesta edició: haver fomentat la iniciativa dels calellencs perquè plantegessin actuacions de millora, amb visió de ciutat, reservant-hi una partida econòmica de 90.000 euros. El regidor de Participació, Marc Buch, s’ha mostrat satisfet per la resposta obtinguda i ha concretat en una entrevista a l’Info Vespre quina és la cronologia del procés participatiu que se seguirà fins que es faci la votació popular.

Dels 190.000 euros del projecte de Pressupostos Participatius del 2016, gairebé la meitat serviran per executar projectes d’inversió plantejats per la pròpia ciutadania. El procés ja està en marxa, i de fet s’ha tancat el termini de presentació de propostes havent rebut un total de 19 projectes.

El regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, s’ha mostrat satisfet i il·lusionat per la implicació dels calellencs en la crida feta. “Estem contents perquè són projectes de visió global pensats perquè tothom se’n pugui beneficiar”, ha indicat.

Els projectes són diversos i comprenen actuacions en àmbits com el medi ambient, l’urbanisme o l’esport. El regidor no ha volgut concretar-les però sí ha confirmat que els han presentat persones a títol individual i d’altres en representació d’entitats i col·lectius locals. Ha explicat que sobre la taula hi ha els projectes bàsics que s’han elaborat amb el suport dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

A mitjans de juliol, la comissió tècnica i política s’encarregarà d’avaluar les 19 propostes i determinar la seva viabilitat, en el sentit més ampli. Buch espera que totes superin aquest tràmit i passin al següent estadi: la deliberació que en farà el Consell Municipal de Convivència Ciutadana i Participació que es convocarà aquest estiu. “S’hi presentaran totes les propostes declarades viables i es farà l’elecció de les cinc propostes considerades més adequades per sortir a votació final”, ha avançat.

El regidor de Participació ha subratllat el caràcter representatiu del Consell Municipal de Convivència Ciutadana i Participació, que l’integren totes les entitats locals, gremis empresarials, partits polítics i membres del Govern, a banda de persones designades per Alcaldia.

La votació popular establirà la llista de projectes més votats i el guanyador s’executarà com a prioritari. “Si l’import és inferior als 90.000 euros pressupostats, s’agafarà immediatament la següent proposta amb més vots i que pugui ser efectuada amb l’import restant”, ha confirmat el regidor de Participació, qui recalca que abans caldrà concretar el projecte respecte el bàsic per poder determinar si hi ha excedent pressupostari o no.

La votació popular es realitzarà seguint el mateix sistema que l’any 2015, de forma presencial en les urnes que es col·locaran en llocs estratègics de la ciutat aprofitant els dies de Festa Major de la Minerva i de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. El procés es farà de forma simultània amb les votacions entre les dues propostes de millora que planteja el Govern Municipal per al 2016, que suposen també una inversió de 90.000 euros. En aquest cas, els ciutadans podran escollir entre actuar al Passeig Manuel Puigvert o bé el Parc Dalmau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.