Els candidats al Premi Ciutat de Calella es mostren agraïts pel fet d’optar al reconeixement

Frame Premi Ciutat de Calella

Tres candidats en categoria individual i altres tres en la d’entitats. El Premi Ciutat de Calella encetarà dilluns la fase de votacions que conduirà, el divendres 15 d’abril al vespre, a la proclamació dels guanyadors d’un reconeixement que té per objectiu posar en valor trajectòries o mèrits assolits en els mesos anteriors a la convocatòria. L’Ajuntament de Calella ha donat a conèixer la llista definitiva de candidats i us n’oferim les primeres impressions.

En la categoria individual del Premi Ciutat de Calella del 2016, una de les candidates és Rut Martínez. Centrada actualment en la gestió d’esdeveniments culturals, i especialment musicals, anteriorment dedicada al periodisme i estretament vinculada a Ràdio Calella Televisió.

“Molt contenta i agraïda que hi hagi col·lectius que hagin pensat en mi per optar a aquest premi. Es bo que aquests premis es facin perquè potencien el vincle de les persones que des d’una perspectiva professional o social, o des de l’activisme cultural, podem participar-hi. Molt contenta i amb un punt de sorpresa”, ha assegurat Martínez.

Recentment ha estat nomenat director de Catalunya Ràdio, un càrrec que deia a Ràdio Calella TV suposava el seu repte professional més important. Saül Gordillo ha arribat a l’emissora nacional catalana després d’una trajectòria periodística iniciada en l’àmbit local fent feina de proximitat i a peu de carrer, expert en noves formes de comunicació i xarxes socials i autor de diversos llibres que sempre ha volgut presentar a la seva ciutat. El seu és un dels noms que entra en la terna de candidats, a l’espera del resultat de les votacions que es farà públic el 15 d’abril.

“Més de 20 anys dedicats al periodisme, a la informació local i de proximitat, i als mitjans digitals. Això representa d’entrada un enorme agraïment a qui m’hagi proposat per la candidatura. El fet de ser de la teva població, on has crescut i hi tens la família, i on has fet tota la teva família, només ser candidat ja és un enorme orgull”, ha declarat Gordillo.

La tercera candidata és la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, una iniciativa que enguany té en marxa el seu sisè curs i que des del primer va resultar tot un èxit. Sílvia López n’és la cap visible, tot i que recalca que la feina és conjunta i mèrit de tot un equip de persones; però sí que la seva energia i vitalitat és el que contagia als gairebé 300 socis d’una aula que cada dimecres s’omple de gent amb ganes d’aprendre i de conèixer món.

Amb ella al capdavant, l’Aula ha obert un món d’oportunitats a la gent adulta però jove d’esperit de Calella. “Té la vessant cultural, que és l’objectiu primordial per a qui es vulgui mantenir actiu intel·lectualment, però hi ha la part social de fer relacions i compartir”, ha recalcat López, qui ha rebut amb agraïment i “un punt de vergonya”, el fet de ser candidata.

Entrant ja en el capítol d’entitats, tres es disputaran amistosament el fet de ser reconegudes amb el Premi Ciutat de Calella.

Començant pel Grup Pa, Vi i Moltó. Un grup de calellencs que van arrencar l’activitat amb la intenció de combinar les descobertes de natura amb bons àpats que entronquem amb la gastronomia i la cultura catalana. A partir d’aquí, col·laboratius amb la resta d’entitats i ampliant la seva pròpia activitat amb propostes culturals que presenten a la seva galeria o darrerament la fira de segona mà del Passeig de Manuel Puigvert. El seu president, Jaume Pruna, amb la barretina que el caracteritza allà on es couen les coses, s’ha mostrat gratament sorprès per la candidatura.

“Som una entitat que fa 47 anys que dóna vida a molts actes del poble i potser ens ho mereixem, encara que seguirem fent el mateix. És una satisfacció molt gran, sobretot per qui ha pensat en nosaltres i especialment amb la gent del Grup Pa, Vi i Moltó, tots fent pinya”, ha recalcat Pruna.

L’Agrupació Sardanista de Calella, amb la seva candidatura, posa el colofó a un 2015 que ha suposat un gran repte, per a l’entitat i per a tota la població. El fet de ser designada Ciutat Capital de la Sardana es va entomar amb l’objectiu de deixar petjada, incidint en la promoció i la difusió de la dansa nacional catalana, sobretot entre els joves; i alhora promoure actes per a prestigiar-la. La creació de la Cobla Capital de la Sardana i l’estrena de diverses composicions, algunes d’autors locals, n’és el testimoni. La seva candidatura ens remet, inevitablement, a aquests fets. Ramon Pedemonte és el president de l’Agrupació.

“Estem satisfets que ens reconeguin la feina de la Capital de la Sardana, però hem de dir que l’Ajuntament de Calella ens ha ajudat molt. No ho hem fet nosaltres sols”, ha puntualitzat Pedemonte.

I acabem amb una entitat que sempre ha arribat a aquesta fase final del Premi Ciutat de Calella, des de la primera convocatòria l’any 2013, quan hi havia una categoria única. És el Club Natació Calella, novament candidata al reconeixement, tot i que mantenint la il·lusió de la primera vegada. El seu president, Toni Soler, així ens ho comentava aquesta tarda des de la Piscina Municipal Dorly Strobl, amb soroll de nedadors i d’aigua de fons. Aquest és el seu objectiu, fomentar l’esport i formar esportistes.

“Seguirem allà on sempre, fent la mateixa feina: ensenyar a nedar i formar nedadors de competició i d’elit. Estem molt contents de ser altra vegada finalistes i a veure si tenim sort, ens agradaria molt. A Calella hi ha moltes entitats, amb molta rellevància, i serà difícil”, ha admès Soler.

La fase de votacions començarà el dilluns 21 de març i es podrà escollir entre els candidats i candidates fins el dilluns 11 d’abril. Tres setmanes per votar a les urnes que hi haurà instal·lades a l’edifici de l’Ajuntament i a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça. Per facilitar el vot, i com a novetat en aquesta convocatòria, hi haurà una urna mòbil que es desplaçarà a diferents punts de la ciutat.

La gala de lliurament de premis es farà el divendres 15 d’abril a la Sala Mozart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat