Els Castellers de l’Alt Maresme, de muixerangues a Pego, a Alacant

Els Castellers de l'Alt Maresme (Arxiu)

Els Castellers de l’Alt Maresme viatjaran aquest cap de setmana fins a la localitat de Pego, a Alacant, per participar en una trobada de muixerangues.

TROBADA MUIXERANGALa muixeranga és una tradició festiva valenciana molt similar als castells ja que consisteix també en alçar torres humanes. Antigament s’anomenava ball de valencians, i en aquest cas dona importància al quadre plàstic de les figures que representen personatges de la passió de Jesucrist. En aquesta tradició valenciana no compta tant l’alçada de les torres, com sí passa amb els castells. Ho explica el president dels Castellers de l’Alt Maresme, Marc Ruiz.

Els Maduixots desplaçaran més d’una vuitantena de membres i esperen poder oferir un ampli repertori dels seus millors castells, tot i que encara estan amb els assajos. Segons Marc Ruiz, divendres faran l’últim assaig abans de marxar i ja es podrà saber quins castells construeixen a Pego.

A més dels Castellers de l’Alt Maresme, a la trobada hi participaran la Muixeranga de Pego, el Ball dels Locos de l’Olleria, la Muixeranga el Corball d’Alacant i la Muixeranga de Cocentaina.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *