Els comuns presenten el seu procés constituent a la Sala Mozart

Avui ha tingut lloc l’acte de presentació dels comuns de Calella, on han intervingut tres dels membres que concorreran a la llista dels comuns a les eleccions municipals de l’any 2019. Són tres polítics que venen de diversos partits; Sebastián Tejada, actual regidor a l’Ajuntament de Calella i portaveu del grup municipal d’ICV; Josep Maria Juhé, que s’hi inclou com a independent; i Ernest Galán, que prové de Podem.

En una entrevista a l’Info Vespre, Juhé ha explicat que es troben a l’inici del procés i que encara no hi ha definit el nom amb el qual es presentaran a les municipals ni el projecte polític. Ha subratllat que es tracta d’una candidatura molt transversal.

Estem tot just a l’inici. Es tracta de construir un procés, construir un programa, construir un grup de persones que s’impliquin en aquest programa i finalment s’haurà de decidir com va la llista, quin nom tenim. Però el procés és constituent i això jo crec que és important perquè això vol dir que acceptes que hi hagin confluències, que hi pugui entrar molta gent de tot tipus, que pugui ser molt transversal, que pugui tenir una visió molt integradora i jo crec que això és molt important.

Tejada ha anunciat que podrien presentar sorpreses en el model de govern i en la gestió municipal. També ha posat de relleu la importància de la transformació del model productiu.

Jo crec que molt probablement el nostre model de govern també seria agosarat i no s’assemblaria exactament al que coneixem fins ara. Per tant, també podríem presentar sorpreses en aquest sentit i sorpreses innovadores en l’àmbit de la gestió. Per a nosaltres és important la transformació del model productiu i això haurà de tenir un paper important en la nova legislatura. Si això és així, l’haurem de dotar de la manera adequada i haurem de dotar-nos d’estructures adequades per fer-ho.

Tot i presentar-se de forma independent a les eleccions sota la fórmula dels comuns, Tejada ha reiterat la seva voluntat d’un projecte d’esquerres, alternatiu i transformador, que inclouria a ERC i la CUP. Una bona sintonia que ja s’ha mantingut des de l’inici de l’actual legislatura entre els tres partits de l’oposició.

Nosaltres des del primer moment, des de l’inici de la legislatura, hem intentat fer una oposició coordinada. Això, en part, era per fer una oposició potent i obtenir els millors resultats possibles per la ciutadania durant la legislatura, però també tenia l’objectiu d’arribar a les pròximes eleccions donant la impressió, una impressió certa i ben basada a la ciutadania de que volíem fer un projecte engrescador, alternatiu i transformador basat en diferents opcions d’esquerres. Nosaltres ens presentarem, tal com ens veureu avui, a les eleccions independentment; i els altres grups també, però aquesta idea encara és viva i nosaltres intentem perfeccionar-la cada dia parlant amb la CUP i parlant amb ERC.

Ernesto Galán ha explicat que tot i ser una candidatura molt transversal, els uneixen molts aspectes, com les injustícies socials o les retallades en els serveis públics. Per Juhé, la clau per un projecte sòlid es troba en enfrontar-se als problemes des de la base, intentant integrar i trobar consens.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Sebastián Tejada, Josep Maria Juhé i Ernest Galán.

Compartir

Potser t'interessa

3 Respostes

 1. Maria Sabé ha dit:

  On són les dones? Avui, en ple segle XXI la paritat en política hauria de ser una obligació, no una mera decoració per situar-nos quan algú se’n recorda.

 2. Laura ha dit:

  I les dones? La paritat no forma part del Procés Constituent?

 3. Albert ha dit:

  Bona tarda. En l’acte que comenteu si que es cert que no hi havia paridad, tot i que hi havia una dona que es diu Nuria, que es una de las fundadoras i activista d’ aquest partit. No era la presentacio de de les lista electoral per las proximes eleccions si no la presentacio de el partit.
  Quan creiem el grup motor que regira el partit fins a eleccions comensareu a veura que si creiem en la paridad.
  Donar-nos temps.
  Agraim de tota manera els vostres comentarios .
  Perque us podem assegurar que axi ho sentim.
  Salud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *