Els comuns responen amb l’anunci d’un recurs a la desestimació de les seves al·legacions contra l’Aldi

Imatge d'arxiu

El Ple Municipal ha aprovat definitivament el conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Calella i Aldi Supermercats per a la implantació d’una superfície comercial mitjana a l’aparcament Hospital 2. Amb els vots dels partits del Govern i de Cs, i en base a un informe legal que determina qui està legitimat a al·legar en el termini d’exposició pública, es van desestimar les de Calella en Comú que, al seu torn, va emplaçar-se a seguir el procés en contra del projecte.

El regidor portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, va avançar la intenció de presentar-hi recurs.

No volem establir una deliberació legal sobre el tema, perquè el que ens interessa és el fons de la qüestió. Efectivament es pot concloure que no és el moment procedimental per a un requeriment com el nostre, que té més pinta de recurs que d’al·legacions, acceptem la resolució de l’equip de Govern i ens emplacem a després de l’aprovació definitiva.

Com va fer Calella en Comú, també Esquerra i la CUP van requerir al Govern Municipal que donés explicacions sobre la informació que s’havia traslladat als comerciants perquè retiressin les al·legacions que també havien presentat en contra del conveni urbanístic. Tejada va reclamar disposar de les mateixes explicacions.

Entenc que l’Associació de Comerciants ha retirat les al·legacions perquè ha vist satisfetes totes o algunes, possiblement amb estudis aportats per l’equip de Govern sobre la no afectació o escassa sobre l’activitat comercial, o algun compromís en relació a l’organització del parquing que seria rellevant per formar la nostra opinió, agrairiem ens la fessin saber.

En aquest punt, la regidora de la CUP, Núria Freixas, expressava la contradicció que li generava la retirada de les al·legacions dels comerciants i es preguntava si havia rebut pressions per fer-ho.

Què se li va dir a l’associació perquè, com deien els companys, potser així també ens convencen a nosaltres. No veig cap mena d’argument que justifiqui la retirada i esperem que, tinguent en compte les subvencions que rep de l’Ajuntament, que els comerços locals no hagin rebut pressions, i de retruc tampoc l’associació.

El tinent d’Alcaldia de Territori va explicar que en una recent reunió amb membres de la junta de l’Associació de Comerciants es va detallar punt per punt el contingut del conveni urbanístic, també sobre el compromís d’obertura 24 hores de l’aparcament. Buch va lamentar que se’ls havia fet arribar informació no del tot precisa i que això havia generat la inquietud que els va portar a presentar les al·legacions. En aquest sentit, va convidar a l’oposició a que ho preguntin directament als seus membres.

Hi ha la sort que és una associació molt heterogènia, hi ha representants diferents comerços i fins i tot membres de candidatures electorals que no han entrat de regidors dels partits que estan a l’oposició. Si creuen que hi ha hagut pressió els ho poden preguntar i els ho desmentiran. L’únic que vam fer va ser explicar el conveni punt per punt, explicar la veritat com fem sempre.

En el marc del debat que va acabar amb l’aprovació defintiva del conveni urbanístic, ERC va preguntar sobre l’informe de trànsit que ha d’incloure el projecte per garantir-ne la seva viabilitat, també en termes de mobilitat de tot el sector pròxim a l’Hospital.

Si s’ha començat a fer, en quin moment estem sobre aquest estudi que es demanava des de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat.

Aquesta és la resposta que li va donar el tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch:

El que deia l’informe és que l’ha de fer l’empresa Aldi Supermercats, que l’està desenvolupant. En el moment que el tinguem, i podem comprometre’ns, a fer-lo arribar a la resta.

El conveni urbanístic amb l’Aldi explicita que l’edifici de caràcter multifuncional que es construirà al solar del pàrquing Hospital 2 tindrà dues plantes soterrades amb 144 places en total, que estaran disponibles les 24 hores al dia i sota la gestió de Gestvia; una planta per a locals comercials i tres plantes al damunt, que s’aixecaran si l’Ajuntament de Calella fa efectiu el dret a vol per destinar els 2.800 metres quadrats resultats a equipaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.