Els convenis per a l’ampliació de l’hospital i la donació de Can Saula es porten al Ple Municipal d’avui

Foto: CorpoSalutMS

Aquesta tarda se celebrarà l’última sessió plenària de l’any a l’Ajuntament de Calella, que es tancarà amb la proposta d’aprovació dels convenis que han de permetre dur a terme l’ampliació de l’hospital Sant Jaume i l’obertura del primer centre cívic. L’impacte i les incerteses econòmiques que ha provocat la pandèmia del coronavirus impediran que l’executiu local presenti la seva proposta de comptes per al 2021, tal com va exposar l’alcaldessa Montserrat Candini fa uns dies a Ràdio Calella TV. A partir de les 18.30h, el debat plenari es podrà seguir en directe al 107.9FM i per radiocalellatv.cat.

L’ordre del dia inclou un total de 16 punts que es portaran a debat de la sessió del Ple Municipal, que se celebrarà de forma telemàtica. La majoria es corresponen a les mocions que han registrat els grups polítics, de forma individual o conjunta.

En l’àrea de Política Social, es donarà compte de la proposta per delegar el Servei d’Atenció Domiciliària al Consell Comarcal del Maresme. En la d’Igualtat, l’aprovació inicial del Pla intern d’igualtat de gènere de l’administració local per al període del 2020 al 2024.

Els convenis sobre l’ampliació de l’hospital Sant Jaume i l’habilitació del centre cívic a Can Saula entren en el bloc de Territori. En el primer dels casos, es proposarà ratificar l’acord amb la Generalitat de Catalunya, que implica el compromís de l’Ajuntament de Calella per a la construcció d’un aparcament de 300 places darrera de Can Saleta. Es calcula que serà necessària una inversió d’aproximadament 2 milions d’euros. D’altra banda, amb la Fundació Germanes Saula-Palomer es proposa signar un conveni que signifiqui la donació a perpetuïtat de la Can Saula, al carrer Església, on el Govern Municipal hi vol ubicar el futur centre cívic. De fet, i segons consta en l’acta de la Junta de Govern Local, a principis de novembre es va encarregar la redacció del projecte tècnic de reforma de l’immoble per fer-lo accessible i adequar-los als seus futurs usos. La Diputació de Barcelona, amb una partida de 450.000 euros ja compromesa, assumirà la despesa de l’execució dels treballs.

El plenari debatrà un total de nou iniciatives que han presentat els grups polítics municipals. Dos són de Cs, que demana la jornada continua als centres educatius i un ampli pla de rescat social i econòmic pels efectes del segon brot de la pandèmia.

Entre les mocions hi ha la proposta de protecció del Parc del Montnegre i Corredor (ERC, CeC, CUP i Cs), l’encàrrec d’un estudi de trànsit a la carretera N-II associat al desenvolupament del sector hospitalari (ERC i CeC), la reclamació d’un paper actiu dels municipis en la gestió dels Fons Europeus Next Generation (JxC, PSC i CeC), donar suport a les accions de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental (CUP, ERC i CeC), la declaració del rei Felip VI d’Espanya com a persona “non grata” a Calella (CUP i ERC), la defensa de la unitat de la llengua catalana (CUP, ERC, JxC i CUP), i la moció en favor de la protecció del dret de les dones víctimes de violència masclista en l’àmbit judicial (CUP, ERC, JxC i CeC).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *