Els donants habituals responen a la crida per participar a la marató d’avui a Calella

img_6026

Afluència continuada de donants de sang aquest matí a l’Ajuntament Vell de Calella, on s’està celebrant la marató de donacions que organitza el Banc de Sang i Teixits de Catalunya en col·laboració amb Creu Roja i l’Ajuntament de Calella. L’objectiu de la jornada és arribar a les 300 extraccions, una fita que l’any passat no es va poder assolir, tot i que es va quedar ben a prop. La majoria dels ciutadans que hi han acudit durant les primeres hores són donants habituals, i per tant coneixedors del procediment que s’ha de seguir per contribuir a què els hospitals catalans tinguin les reserves necessàries.

En 20 minuts es completa el procés. Des que s’omple el questionari amb les dades personals, fins que el donant s’estira a la camilla i omple amb la seva sang una de les bosses que hi ha preparades. S’aprofita per reservar-ne un tub, que servirà per fer l’analítica que el Banc de Sang i Teixits retorna als donants.

L’edifici de l’Ajuntament Vell es transforma avui en un centre de donacions on l’equip de tècnics de l’organisme realitza les extraccions. A la planta baixa s’enllesteix la documentació i a la primera planta hi ha distribuides les camilles on s’estiren els donants. En acabar, poden fer un mos per agafar forces.

L’entrada de persones a l’equipament ha estat constant ja des dels primers minuts de la marató, i sobretot de persones que són habituals i a les que se’ls comunica directament que s’organitza la jornada. Més grans i més joves, com per exemple l’Anna Dalmau, la primera de les donants amb les que hem parlat. Diu que és un gest que fa tota la seva família, i en el seu cas, el relleu generacional sobre el que insisteix el Banc de Sang i Teixits de Catalunya és un fet. “És la tercera vegada que donaré sang. Avis, pares i germans m’ho han inculcat de sempre”, explicava a Ràdio Calella TV. “No he fallat mai a cap de les maratons que s’han fet a Calella. És bo per a mi i també per als altres, i si es pot i hi ha temps per què no?”, comentava un altre dels donants que s’han acostat aquest matí a l’Ajuntament Vell. “No n’he necessitat mai, cap familiar proper tampoc, però és un tema que ens toca a tots i convé participar-hi”, assegurava una altra calellenca.

La marató s’allargarà fins les deu del vespre, de forma ininterrompuda també durant les hores del migdia per aquells que treballen i disposen de poc temps. Durant la tarda, l’Associació Alt Maresme Country amenitzarà la jornada de donacions amb una actuació.

Hi haurà un marcador que anirà actualitzant el nombre de donacions efectives. L’objectiu és que s’arribi a les 300. Aconseguir la participació d’aquells que no han donat mai sang serà clau per assolir a Calella el repte solidari.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat