Els gegants batejaran aquest diumenge el capgròs de “l’avi Pruna”

pruna

“L’avi Pruna”, com es coneix popularment Jaume Pruna, tindrà aquest cap de setmana el seu esperat capgròs. L’associació d’Amics de la Poesia han estat els qui han encarregat la construcció d’aquest capgròs inspirat en la caricatura que li va fer la pintora Núria Teixidó. Una iniciativa que ja van anunciar durant l’acte dels darrers Jocs Florals on van retre homenatge al grup Pa, Vi i Moltó i a Pruna pels 50 anys de l’entitat i la seva trajectòria. Avui el programa La Ciutat ha recollit el testimoni de “l’avi Pruna”, fill adoptiu de Calella, dos dies abans del bateig del seu capgròs.

Diumenge “L’avi Pruna” tindrà el seu anhelat capgròs, un fet que li fa especial il·lusió i és que ell mateix l’havia demanat diverses vegades. En l’entrevista a La Ciutat Pruna ha explicat d’on li ve aquest entusiasme per tenir un capgròs.

A Mataró, que jo sóc fill d’allà, hi ha els gegants i els nans. De petit quan anava a Les Santes sempre em quedava mirant els nans i sempre pensava que m’agradaria molt que la meva figura estigués representada en cartó com els nans.

Diumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà aquesta gran festa de bateig del nou capgròs dedicat a Pruna i que servirà per retre homenatge al 50 aniversari del grup Pa, Vi i Moltó.

En l’acte també hi participaran la Colla de Geganters i Grallers de Calella i els Udols de Foc, en un acte organitzat per l’associació Amics de la Poesia, els qui han encarregat la construcció del capgròs.

Una figura que servirà per homenatjar i compensar la gran feina que ha fet culturalment Pruna i el grup Pa, Vi i Moltó, per la ciutat de Calella.

Quan es forma el grup l’any 1969 es pensa en menjar, i quan es forma l’any 73 es pensa en cultura. I és aquí quan comença la roda que ha portat a fer centenars d’activitats a Calella, a Catalunya i fora. I això ens ha donat una força enorme i moltes ganes de treballar.

Una entitat que 50 anys més tard plegarà veles degut a la vellesa de la direcció, però que tot i això, assegura que el grup seguirà mantenint festes tradicionals com el Caga Tió o la festa de l’home dels Nassos.

El Pa, Vi i Moltó, té un principi i un final. Estem al final. El que està fet, fet està. Ara hem d’intentar mantenir algunes festes tradicionals sobretot del Nadal. Caga Tió, Home dels Nassos… festes que et fan molta il·lusió perquè agraden als nens. Festes que no es poden deixar perdre.

Diumenge es presentarà el capgròs de “L’avi Pruna”, una figura que servirà per deixar un record més de la gran tasca que ha fet Pruna per a la història de la ciutat de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat