Els guinguetaires no tenen pressa per obrir

L’entrada a la fase 1, amb tota probabilitat aquest dilluns, no s’acompanyarà de l’obertura generalitzada de les guinguetes de Calella. Volen fer-ho quan s’assegurin que compleixen els protocols de seguretat i no serà una qüestió que creguin que podran resoldre en dos dies. Amb tot, hi ha una cosa que juga al seu favor: la superfície de la instal·lació està considerada terrassa en el seu conjunt. Això significa que podran ocupar el 50% de la capacitat interior i exterior, aproximadament una vintena de taules, mentre no s’arribi a la nova normalitat.

Quim Fabré, del Xiri 9, és qui parla d’una possible reobertura més pròxima. No concreta la data però en cap cas serà immediatament amb el pas a la fase 1, quan es permet a bars i restaurants obrir el 50% de les terrasses.

Data? Si ho tinc tot preparat, potser el cap de setmana següent, però no ho puc dir del cert. Perquè amb les ganes que té la gent, prefereixo agafar-ho bé i que tot rutlli, i que no haguem de tornar a tancar.

Condiciona la data d’obertura de la guingueta a que tinguin la certesa que compleixen amb tots els protocols de seguretat, tant pel que fa a nivell intern, dels treballadors, com de cara al client. Fabré reconeix certa complexitat.

Tenim el handicap afegit que les guinguetes tenen més d’una entrada, està tot molt exposat i obert. Hem d’estudiar les maneres per aplicar els protocols que ens manen, que suposen un canvi molt radical en la nostra manera de treballar.

Fabré explota l’única guingueta de Calella que no està vinculada a cap grup hoteler, però preveu igualment que la crisi del coronavirus tindrà un impacte important sobre el seu negoci. I això li preocupa pel que fa a la seva butxaca i la dels seus treballadors.

En una situació diferent es troba el Bahari. La crisi del coronavirus s’afegeix als desperfectes que va ocasionar el temporal Gloria en aquesta instal·lació ubicada a la Platja de Garbí, una zona eminentment turística. Xavier Pedemonte ha dit a Ràdio Calella TV que això complica encara més poder fixar una data per la reobertura.

No el tenim a punt per poder obrir perquè ens falta l’autorització per canviar els vidres que es van canviar, per exemple. Ens queda una part important.

A causa de la crisi del coronavirus, i davant la incertesa de l’evolució que tindrà, el Bahari ha ajornat totes les celebracions -casaments, batejos i comunions- que tenia contractades per als mesos d’estiu, traslladant-les al 2021 o, algunes, amb el condicional del que es pugui fer durant l’últim trimestre de l’any.
Pedemonte ha explicat que en la reunió d’aquesta setmana amb els responsables municipals van rebre la bona notícia que tota la superfície de les guinguetes tindrà el tractament de terrassa.

Ens ajuda poder disposar del 50% de l’aforament de l’interior i l’exterior de la guingueta si passem a la fase 1.

En la mateixa trobada virtual, l’alcaldessa els va anunciar que s’estalviaran part del cànon per ocupar la platja que paguen anualment. La proporcional mentre duri l’estat d’alarma, d’aproximadament uns 51.000 euros. Són diners que cobra l’Ajuntament de Calella però que transfereix a Costes, que és qui en té la competència. A banda d’això, també es va avançar que s’està analitzant el marc legal per si hi ha possibilitat d’aplicar bonificacions més grans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *