Segon mes de la Covid-19 a l’Hospital de Calella: baixen els ingressos però augmenta el nombre de morts

Aquest dissabte es compliran dos mesos des de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19, un temps en què s’ha imposat el confinament per evitar-ne la propagació. Un dels indicadors sobre quin resultat ha donat aquesta limitació de moviments i quina evolució segueix el virus el tenim en la corba de nous casos i de defuncions que s’han registrat a l’Hospital Sant Jaume de Calella. El centre de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva atén a diverses poblacions del nord de la comarca però les dades no es faciliten de forma disgregada per residències. Per tant, els casos que s’informen són relatius al conjunt del territori.

Coronavirus Calella | amChartsDes del 16 de març i fins el 14 de maig –ahir dijous-, s’han comptabilitzat 145 ingressos per coronavirus. El moment de més tensió pel que fa a la capacitat assistencial de l’hospital es va produir el 2 d’abril, quan van coincidir 41 pacients amb ingrés al centre hospitalari. L’endemà mateix s’obria l’Hotel Salut on s’hi han pogut traslladar els pacients menys greus en la recta final del procés de recuperació, entre d’altres casuístiques. Aquest divendres es procedirà al seu desmuntatge per la disminució de nous casos, tal com informava ahir Ràdio Calella TV.

A partir de les dades facilitades diàriament per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha elaborat aquest gràfic interactiu sobre l’evolució de la Covid-19. Permet visualitzar la corba de nous casos i també quan s’han produït defuncions com a conseqüència de la malaltia.
Des del 16 de març s’han registrat 145 positius per coronavirus que han requerit ingrés hospitalari. No hi ha entrada de nous pacients a l’Hospital de Calella des del 6 de maig, però la corba dibuixa una tendència decreixent ja des de l’últim mes. Del total d’ingressats, i fins a dia d’avui, 96 han rebut l’alta hospitalària, situant l’índex de recuperació de la malaltia al centre en el 66%.

Pel que fa a la mortalitat per Covid-19, es comptabilitzen un total de 30 defuncions, amb una major concentració de morts en l’últim mes de la pandèmia. Tres d’aquestes s’han produït en les últimes 24 hores.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat