Els hotels de Calella fregaran el 90% d’ocupació durant el cap de setmana de l’Ironman

ironman

L’Associació Turística de Calella ha avançat que la celebració de l’IM Barcelona, el diumenge 6 d’octubre, farà que pràcticament el 90% dels llits disponibles estiguin ocupats durant el cap de setmana. El sector hoteler fa èmfasi en la necessitat de mantenir esdeveniments com aquest, o l’Oktoberfest, perquè allarga la temporada turística i aporta estades durant altres èpoques de l’any.

Sònia Hernández ha explicat que els participants del triatló acostumen a fer les reserves amb molta antelació, d’un any per l’altre tot just acabar la prova. La d’octubre és la prova reina del calendari Ironman a Calella, amb una participació que és majoritàriament internacional, a diferència del 70.3 del maig.

Podríem dir que l’ocupació hotelera serà d’entre el 80 i el 90%, en termes general. Tenim la gran majoria d’establiments oberts perquè s’aguanta fins que passa l’Ironman i l’Oktoberfest (…) Això s’ha anat consolidant amb el temps i, per experiència pròpia, puc dir que comencen a arribar reserves per l’any següent tant bon punt s’acaba la competició.

Als hotelers, l’Ironman els permet allargar la temporada turística fins entrada la tardor, amb estades que són d’un promig de 5 dies. Amb tot, la presidenta de l’ATC ha explicat que hi ha participants que fan visites prèvies a Calella per fer un reconeixement del terreny sobre el qual es realitzarà la competició.

En aquest sentit, Hernández defensa que Calella es garanteixi la continuïtat de l’Ironman, també perquè és un esdeveniment que projecta tot Catalunya al món.

Obrim Calella i Catalunya al món, ve gent de països com Mèxic que segurament mai haurien vingut abans. I això no s’ha de perdre, no únicament per part de l’Ajuntament de Calella sinó a nivell de tot Catalunya.

La millor dada d’ocupació a l’agost dels últims anys

La presidenta de l’ATC ha informat de les dades d’ocupació del mes d’agost als establiments d’allotjament de Calella confirmen la recuperació del negoci turístic.

Ha sigut lleugerament millor que l’any passat. Hem tingut un augment de l’1,21% respecte l’agost de l’any passat, arribant al 93,4% d’ocupació (…) Catalunya continua sent la segona destinació més visitada a nivell estatal, després de les Illes Balears, i estem molt contents de seguir en creixement al sector.

El sector emplaça a fer el balanç de la temporada turística a mitjans d’octubre, quan s’hagin celebrat els principals esdeveniments que s’impulsen a la ciutat per desestacionalitzar-la.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat