Gomis reclama més presència policial al carrer i actuar davant l’incivisme nocturn

guillermo

Ciutadans demana un canvi d’estratègia policial davant l’increment d’actes incívics nocturns. Així ho ha reclamat el regidor de la formació taronja, Guillermo Gomis, en una entrevista al programa La Ciutat. Segons Gomis s’estan produint situacions d’aglomeracions de nit a la platja, on els joves s’hi concentren per fer “botellon”. És per això que Ciutadans demana tenir més agents a peu de carrer que vetllin per la seguretat ciutadana durant la nit. Gomis ha proposat disminuir els controls a la N-II i augmentar-los pel centre del municipi.

El regidor Gomis ha aprofitat l’entrevista al programa La Ciutat, per reclamar més efectius a peu de carrer. Gomis demana un canvi d’estratègia policial, considera essencial poder reforçar les patrulles al centre del municipi amb especial incidència durant les hores de la nit; quan assegura que s’organitzen «botellons» i regne l’incivisme.

Tenim els efectius de policia que tenim. I ho comprenem que podem arribar fins on podem. Però sí que s’hauria de reforçar la presència policial, no tant amb controls a l’N-II, i més amb agents a peu de carrer pel centre de Calella. Perquè els veïns recentment s’estan queixant de botellons i de l’incivisme nocturn.

Ciutadans que també ha tancat files amb els partits del Govern Municipal, Junts per Calella i el PSC, i seguirà donant suport a l’acord que permet complementar el sou del futur cap de la Policia Local amb un plus de 600 euros. Gomis, ha assegurat que el govern té tota la legitimitat per aprovar definitivament la modificació puntual de la valoració del lloc de treball d’inspector en cap de la policia local.

Gomis també ha valorat l’aposta que fan els comuns per la promoció interna d’algun agent o comandament, encara que no tingui el rang d’inspector. Amb tot, però, finalment s’alineen amb el Govern i continuen apostant per la contractació d’un perfil amb més experiència.

Nosaltres també apostem pel creixement personal i per l’experiència. Però també hem de valorar l’opinió del regidor de seguretat, en Josep Torres, que és realment qui coneix la situació de la policia. Entenem que la decisió ha sigut consensuada entre tot l’equip del govern i l’inspector en cap actual.

Respecte a la modificació de la valoració del lloc de treball, Gomis també ha reconegut que el sou de l’actual inspector era dels més baixos de la zona, i entén que per poder fer més atractiva l’oferta s’afegeixi el plus de 600 euros.

Si volem tenir un inspector en condicions i amb experiència és normal que vingui amb aquest sou. Si ell està ara a una població i té un sou més elevat que el que nosaltres l’oferim ningú canviarà de lloc de treball. Entenem que, si s’ha pres aquesta decisió, és perquè han considerat que és la millor opció.

En l’entrevista d’aquest matí Gomis també ha volgut tornar a sortir al pas de les crítiques que situen a Ciutadans com el tercer partit del pacte de Govern Municipal.

Cs no ha fet cap pacte amb ningú. Si algú ho diu que ho segueixin fent. Estan penjant cartells amb el tema de l’Aldi dient que és un pacte entre el Govern Municipal i Cs, i és mentida. (…) Ara és quan necessitem més consens i unitat. Ens podem inclinar en el populisme fàcil, com altres partits, o en la política útil que és el que fa Cs. Fem política útil, no pactes.

Amb aquestes declaracions Gomis ha respost a la regidora de la CUP, Núria Freixas, qui en l’entrevista del programa La Ciutat s’ha referit a un possible pacte entre el Govern i Cs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat