Els Iaioflautas de Calella denuncien el pacte de Govern de Calella

Recollida de firmes a favor de la República per part dels Iaioflautas

Aquest és un dels acords adoptats pel col·lectiu en l’assemblea que van celebrar el passat 11 de novembre aprofitant el desplaçament per assistir a la manifestació per l’alliberament dels presos polítics.

Els Iaioflautas afirmen que el PDeCAT no pot governar amb un partit que, declaren, és còmplice de l’aplicació de l’article 155. Ho ha explicat un dels membres dels Iaioflautas, Josep Puigvehí.

«Hem decidit denunciar-lo perquè considerem que els socialistes d’aquí, juntament amb el PSOE, són còmplices de l’aplicació del 155 i la repressió que porta al darrere l’aplicació d’aquest article. A nivell local, jo crec que s’han de marcar distàncies, no pot ser fer aliances amb partits que actuïn d’aquesta manera»

Puigvehí veu, a dia d’avui, molt difícil la formació d’una llista unitària, tant de societat civil com de partits, i assegura que en el cas de les llistes separades donaran suport només a aquelles que es comprometin a engegar el procés constituent de la República Catalana i que defensin el retorn del govern exiliat i empresonat.

«Sobre la llista unitària civil, persones del carrer, per entendre’ns, sense polítics, deien que seria com a agrupació d’electors i, per tant, hi ha moltes dificultats. De totes maneres, sembla que aquesta possibilitat ja s’esvaeix per sí sola. En quan a llista unitària de partits, sembla que també és molt complicada. En el cas que hi haguessin llistes separades, donaríem suport a qualsevol llista però amb uns punts programàtics mínims»

En l’assemblea celebrada dissabte, van acordar també buscar complicitats amb altres col·lectius de Iaioflautas i impulsar conferències a l’aire lliure que convidin a la reflexió sobre temes socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *