La CUP activa el procés per definir la seva candidatura per a les eleccions del 21D

Assemblea extraordinària de la CUP a Granollers, aquest passat cap de setmana

Des de Calella, Adil Marouan ha justificat la decisió de concórrer a les eleccions que l’esquerra independentista denuncia són il·legítimes en tant que han estat convocades per l’Estat espanyol. Explica que hi concorreran per no deixar orfe al seu electorat.

L’assemblea extraordinària de la CUP nacional va avalar en més d’un 90% participar a les eleccions, i en més d’un 60% fer-ho amb una llista àmplia, clarament rupturista, independentista i d’esquerres. Adil Marouan admet que la decisió pot entrar en contradicció amb el fet que considerin que la convocatòria és il·legal, però n’ha argumentat el perquè en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

“Els dos partits que conformaven aquest govern legítim van acceptar la imposició electoral i, davant d’això, ideològicament el més coherent seria no presentar-se, però no s’adiria a la realitat. Ens trobaríem amb un espai electoral que no estaria representat”, ha exposat Marouan.

Marouan ha explicat que l’objectiu de la CUP és incorporar sota el seu paraigua més i nous moviments socials i forces que defensin la independència i el caràcter rupturista. En aquest sentit, ha exposat que hi tindria cabuda la plataforma Som Alternativa que ha presentat l’antic líder de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachín. De fet, ha transcendit als mitjans que ja haurien iniciat converses.

En relació a la campanya electoral, la CUP veu amb preocupació que des d’espais de l’independentisme es facin arribar missatges que s’allunyen de la reivindicació de la República. En tot cas, la seva defensa i el desplegament serà l’eix del seu programa.

“Això és clau -ha assegurat Marouan-. Però no estem cecs i cal que hi hagin unes premisses prèvies com són la retirada del 155 i l’alliberament dels presos polítics, però no abandonarem mai el que és més important i ens ve mandat de l’1 d’octubre com és el desplegament de la República”.

La CUP inicia ara el procés per a concretar com serà la seva candidatura per al 21D. Un procés que arrenca al territori i que s’haurà d’aprovar a nivell nacional per assemblea.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Adil Marouan, de la CUP de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.