Els Maduixots tanquen temporada a Calella sent ja “Colla de 7”

Font: Arxiu El Punt

Aquest diumenge al migdia els Castellers de l’Alt Maresme celebren la seva Diada, i enguany ho fan a la nostra ciutat. Portaran a plaça castells de set pisos que han consolidat aquesta temporada. Després faran un dinar de germanor a la Muntanyeta i vacances castelleres fins a la primavera del 2016.

L’actuació començarà a dos quarts d’una del migdia a la Plaça de l’Ajuntament, i serà la darrera actuació de la temporada dels Maduixots a l’Alt Maresme. Preparen la seva Diada amb la convicció de descarregar els seus millors castells de set. Estaran acompanyats dels Castellers de Castelldefels i els Castellers de Sant Feliu. Es reuniran a un dels espais on més història hi han fet els Maduixots. N’ha parlat el cap de colla dels Maduixots, Marc Ruiz: “És una plaça que ens agrada molt i ens porta molt bona sintonia i records. La plaça de Calella té força a veure amb la història dels Castellers de l’Alt Maresme i ens farà molt goig actuar aquest any aquí. La Diada intentarem anar-la fent cada any a un dels pobles diferents“.

Ara els Maduixots paren els assajos fins a finals de febrer de l’any que ve. Moment doncs, de fer balanç de la temporada 2015, on la colla castellera ha assolit el repte de descarregar castells de set. Arriben a la plaça que els va donar ales havent bastit 10 castells de set totalment completats, tant el 4d7 com el 3d7, i el 4d7 amb agulla que van fer la setmana passada a Mataró. Ruiz: “Va costar arribar als castells de set. Vam carregar al juliol el 4d7 a Malgrat i el 3d7 a Santa Susanna al mes d’agost, però només carregats. I nosaltres, com qualsevol colla castellera, el que volem és carregar i descarregar els castells. Ens va costar perquè vam fer força intents desmuntats, n’hi havia que estaven bé també hi entra el factor de la confiança. Els castells els fem les persones i hi entra el factor psicològic. Quan vam poder completar el primer castell de set, el 4d7 a la Festa Major de Calella, -a més a més acompanyat amb el 9d6 que també fèiem per primera vegada- i va ser un punt d’inflexió a la nostra temporada“.

Diumenge passat els Maduixots van actuar a Castellar del Vallès i van patir una caiguda, amb un casteller lesionat. Però el que no va caure van ser les seves ganes de fer-ho bé diumenge a plaça. “Per una mica de cansament de la gent -perquè des de mitjans d’octubre que vam actuar a Olot teníem actuació cada cap de setmana- i ens vam plantejar una diada més relaxada amb castells de sis. I el que va passar és que portàvem el 3d6 aixecat per sota, que no és que caigués el castell en sí, però quan va entrar un dels membres de pujar el castell en aquell moment el seu genoll va fer un mal gest i se li va petar. En principi sembla que no s’ha trencat però no va poder suportar el pes, o alguna cosa va passar. El pobre no va poder aguantar el castell, es va doblegar i allà va caure el castell. A banda d’aquesta lesió interna pròpia que es va fer, al resta de castellers no es van fer res i vam poder completar l’actuació“.

Ara al 2016 volen consolidar els castells de set, per dominar-los a la perfecció. No es plantegen encara arribar als vuit pisos, ja que és un gran salt per al qual encara han de treballar molt. De moment ja és un èxit que en el seu segon any hagin arribat a ser colla de set. Han de consolidar la base social i millorar molt tècnicament per poder fer castells de set a cada plaça. I poder tocar la gamma alta de set amb el 4d7 amb agulla, el 5d7 o el 7d7. Fins i tot podrien arribar a provar el 2d7, un castell tècnicament molt difícil i especial Si aconseguissis tots aquests objectius durant l’any que ve la colla estaria plenament satisfeta.

Marc Ruiz ha agraït el suport incondicional de la colla i els aficionats de l’Alt Maresme, un suport que la colla necessita per seguir sent forts dins el món casteller. “Això no es podrà fer sense el recolzament de totes les persones, nois i noies, homes i dones, de tots els pobles. Necessitem recolzament a plaça de totes les poblacions que som part. Ja sabem que estem arrelant però encara més, que la gent se la faci seva i que ens acompanyin a les places, que vibrin amb nosaltres i que sentim tot aquest suport per poder anar creixent“.

Marc Ruiz ha destacat també l’èxit dels Minyons de Terrassa, que diumenge van descarregar el 4d10, i el 3d10, i trenquen el sostre casteller, bastint un castell que mou vuit-centes persones, totes perfectament coordinades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *