Els maduixots volen fer el 9 de 6 a la diada castellera i descarregar castells de 7

Els Castellers de l’Alt Maresme volen dur el 9 de 6 a la iada castellera de dissabte 19 de setembre vinent a Calella. A més, els maduixots, intentaran descarregar castells de 7. És per aquest motiu que han engegat una campanya per cridar la gent a plaça i a l’assaig especial previ el divendres 18 de setembre a l’escola Sant Jordi de Pineda de Mar, on oferiran botifarrada i samarreta gratuïta.

Davant l’oportunitat d’actuar conjuntament amb els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers, els Castellers de l’Alt Maresme s’han plantejat el repte de dur a plaça l’únic castell de 6 pisos que encara no han pogut bastir. La complexitat d’aquest castell ve degut al gran número de castellers que es necessiten per bastir-lo i assajar-lo per dur-lo amb garanties a plaça, fins a més de 130 castellers han de formar la pinya, el tronc i els poms de dalt. És la 1a vegada que els maduixots intentaren bastir aquest complex castell i és per això que fan una crida a tota la gent de l’Alt Maresme i Blanes perquè això sigui possible. El seu cap de colla, Marc Ruiz ha dit que afronten el repte amb “molta il·lusió, moltes ganes i molt de respecte ja que els objectius que ens hem marcat són límit per nosaltres. Hi haurà molts castellers a plaça i molt de públic. Tenim molta il·lusió de poder-lo fer”.


A més a més, els de la camisa vermell-maduixa també tenen el repte de descarregar algun dels castells de 7 que, enguany, tan sols han pogut carregar, el 4 de 7 (al juliol a Malgrat) i el 3 de 7 (a l’agost a santa Susanna): “portem molt intents desmuntats. Tenim una mica de falta de confiança però pensem que aquesta vegada les coses sortiran per tal que els castells puguin sortir“, ha dit Ruiz.


La Diada presenta un cartell molt atractiu amb l’oportunitat de veure castells de 9 pisos per part dels Minyons de Terrassa i castells de 8 pisos per part dels Xics de Granollers.

Prèviament a l’inici de la Diada, es descobriran dues plaques commemoratives del primar castell de 9 pisos bastit a Calella (l’any passat per part dels Minyons de Terrassa) i de la diada del bateig dels Castellers de l’Alt Maresme: “rememorarà el primer castell de nou que precisament van fer ara fa un any els Minyons de Terrassa. Ens fa molta il·lusió. Va ser molt emotiu la primera diada de plaça amb camisa“, ha dit Ruiz.


Marc Ruiz ha reconegut que tenen una afinitat molt especial a la plaça de Calella, no només per aquestes efemèrides sinó perquè sempre hi troben una gran resposta de la gent que va a veure els castells.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *