#28A Els més matiners ja han votat per escollir els seus representants al Congrés i al Senat

Cap incidència en l’arrencada de la jornada electoral a Calella. 12.871 calellencs i calellenques podran exercir el seu dret a vot en els quatre col·legis electorals habilitats a la ciutat, que han obert amb normalitat a les nou del matí després que s’hagin constituït les meses amb les persones designades. Avui s’elegeixen els representants a les Corts espanyoles: Catalunya tria 48 dels 350 diputats del Congrés i 16 del Senat.

Als col·legis hi haurà disponibles les paperetes del Congrés, de llista tancada i que s’hauran de posar dins del sobre de color blanc; i les del Senat, de llistes obertes perquè els electors puguin marcar els candidats que prefereixin encara que siguin de diferents partits. Les paperetes de la cambra alta han d’anar dins el sobre de color salmó, i dipositar-les a l’urna corresponent.

Com en totes les cites electorals, la Policia Local de Calella ha desplegat un dispositiu especial, amb presència d’agents en cadascun dels col·legis: Escola Pia (Jovara), Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Fàbrica Llobet-Guri i Biblioteca Municipal.

Al llarg de la jornada s’anirà informant dels avenços de participació. En les últimes generals del 26 de juny del 2016, a Calella van votar 7.877 persones d’un cens conformat per 12.547 electors. La participació llavors va ser del 62,78%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *