Els monòlegs de Joan Capri seran els protagonistes de la lectura pública de Sant Jordi

JOAN CAPRI

Els Amics de la Biblioteca de Calella, en col·laboració amb Càritas, organitzen una de les activitats ja habituals per Sant Jordi a la ciutat, la fira del llibre de segona mà. Una activitat amb rerefons solidari ja que tot el que es recapta amb la venda dels llibres es destina a l’entitat parroquial.

Fira del Llibre de Segona Mà, l'any passat

Fira del Llibre de Segona Mà, l’any passat

La fira del llibre de segona mà, que arriba a la desena edició, es farà demà dissabte entre les 11 del matí i les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament. Allà els visitants podran remenar i adquirir llibres de tot tipus al preu d’un euro. Tot el que es recapti es destinarà a Càritas Calella.

A la tarda, a partir de dos quarts de sis, es farà la lectura pública de Sant Jordi que enguany arriba a la tretzena edició i estarà dedicada al centenari del naixement de l’humorista Joan Capri. La presidenta dels Amics de la Biblioteca de Calella, Montserrat Esteban, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que enguany la lectura pública s’ha plantejat d’una manera diferent amb un toc d’humor. Han fet la transcripció de diferents monòlegs de Joan Capri i demà en faran la seva lectura: “Com que és el centanari del naixement de Joan Capri vam pensar que podria ser diferent. Hem fet la transcripció dels seus monòlegs, que en té uns quants, i els llegirem a la tarda. Ell va tenir molt èxit com a actor de teatre, ara se’n fan molts de monòlegs però ell va ser un pioner, tenia un humor, sàtira i una ironia que faran diferent la lectura d’aquest any”.

Els Amics de la Biblioteca de Calella han preparat aquest any una exposició i intercanvi de punts de llibres que es farà entre les 11 del matí i la una del migdia. També hi haurà una actuació de les alumnes de l’Escola de Ballet la Fàbrica.

«El guardián invisible», el llibre més prestat a la biblioteca

Per la seva banda, la directora de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, Dolors Llavall, ha explicat que les novel·les són les reines del servei de préstec. I les que des de fa uns mesos estan en reserva i préstec són «El guardián invisible», de Dolores Redondo i «Allò que va passar a Cardós», de Ramon Solsona.

D’altra banda, a partir de dilluns la biblioteca regalarà juntament amb el servei de préstec la guia literària del Maresme. Enguany, les 25 biblioteques que hi participen destaquen un ofici típic, en el cas de Calella és el de terrissaire. La guia té per títol «Fent i desfent aprèn l’aprenent».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *