Els Mossos instauren la cita prèvia a les seves comissaries

Els Mossos d’Esquadra han implementat la cita prèvia a les seves comissaries per presentar denúncies. L’hora concertada es reserva per als tràmits administratius o els delictes menys greus, mentre que la resta se seguiran atenent com fins ara. El nou sistema permet triar la comissaria on es vol anar i la franja horària, disponible entre les 6 h i les 22 h. Amb aquesta mesura la policia catalana pretén redistribuir millor les càrregues de treballar al llarg del dia i reduir les cues i aglomeracions que es produeixen en les seves instal·lacions.

La cita prèvia està pensada per aquells tràmits merament administratius i les denúncies menys greus, com la Declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors, les denúncies de fets no penals, com la pèrdua de documentació o objectes, i les denúncies de fets penals que no requereixin una instrucció complexa, com poden ser furts, robatoris, lesions, amenaces o ocupacions d’immobles. Aquesta mesura serà complementària amb l’atenció prioritària sense hora reservada pels casos de delictes més greus o urgents, que s’atendran de manera preferent.

Segons s’apunta des de Mossos, l’any 2018, la gestió d’aquests tràmits i denúncies més simples, va suposar el 49,5% del total de les denúncies recollides a les comissaries. 100.000 d’aquestes van ser pel tràmit d’autorització a menors a viatjar a l’estranger i 95.000 per a denúncies de pèrdues.

La reserva d’hora es pot fer a través del web de Mossos on només cal clicar el motiu de la cita, la comissaria escollida i l’hora.
Els Mossos van començar a planificar aquest sistema de reserva de cita l’any passat, i es va provar a diverses comissaries en els mesos d’estiu.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.