Els paradistes del Mercat Municipal, expectants davant l’anunci d’un nou intent per dinamitzar-lo

Després del tancament –no definitiu– del bar del Mercat Municipal, l’equipament comercial s’ha quedat amb només tres parades. Dues de fruita i verdura i la de peix i marisc, totes situades als espais més pròxims a l’entrada pel carrer Sant Joan. No és la situació més encoratjadora per a un equipament que, d’ençà de la reforma que es va fer a l’edifici, no ha acabat de rutllar com es voldria. I això preocupa als paradistes i igualment a l’Ajuntament de Calella, que ha tornat a moure fitxa per buscar la fórmula que aconsegueixi l’objectiu compartit de dinamitzar-lo. Els paradistes s’hi mostren expectants.

Els paradistes han estat informats d’aquest nou intent per buscar la manera d’omplir les parades i reforçar l’atractiu comercial d’un Mercat Municipal en hores baixes. Agraeixen l’esforç i l’interès que hi té l’Ajuntament de Calella, que fa pocs dies els va convocar per avançar-los que hi ha una proposta sobre la taula. Així ho ha explicat Montserrat Gelmà, de la parada del Cal Xoi.

Sabem poca cosa, tampoc si es tirarà endavant o no. Ara mateix estem molt a l’expectativa (…) Han provat moltes coses i veuen que gairebé se’ls acaben les idees. Ara miren si per mitjà d’usos externs es pot capgirar la situació. És positiu, perquè constatem interès per canviar les coses.

Gelmà opina que el futur del Mercat Municipal, i la seva viabilitat, ha de passar per treure-li l’aire desangelat que té ara i incrementar i diversificar-ne l’oferta; com passa amb qualsevol altre espai comercial.

Només som tres parades i la situació és força complicada. Es va fent, però la gent nova que entra per comprar o per curiositat, quan ho veu es queda molt parada (…) Està clar que la competència és positiva perquè el que no tens tu ho pot tenir una altra parada. I així és com funciona millor.

El Mercat Municipal estarà obert durant tot l’estiu, això sí, rebent la visita de menys turistes que d’altres anys. No s’escapen de l’impacte del coronavirus sobre l’economia local, tot i que alguna cosa sí en van treure de positiu. Diu la paradista de Cal Xoi que durant el confinament van rebre moltes comandes per portar a domicili i que, gràcies a això, han guanyat alguns clients.

Això va tenir una molt bona acollida. Va ser una bogeria, vam treballar moltíssim. I és d’agrair que en moments dolents, la gent respongui. Va valdre la pena treballar en aquelles circumstàncies (…) Ara es tractaria que continués, perquè ara la feina ha baixat perquè tothom ha obert.

En els últims anys, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, al Mercat Municipal s’han fet diverses accions encaminades a revitalitzar el mercat i donar-lo a conèixer a nous perfils de clients, per exemple amb les celebracions de les nits de tapes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *