Nou recurs dels comuns contra la modificació retributiva de la plaça d’inspector de la Policia Local

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

La modificació de les condicions retributives de la plaça d’inspector de la Policia Local continua provocant polseguera política. La revisió ha estat aprovada per majoria plenària –i en base als resultats de l’estudi fet sobre els llocs de treball de la plantilla municipal–, però Calella en Comú ha confirmat el que ja avançava fa unes setmanes: hi presentarà un nou recurs argumentant que es tracta d’una mesura “injusta i discriminatòria” respecte la resta de treballadors municipals.

És un episodi més de la batalla legal que els comuns han iniciat en contra de la modificació de les condicions retributives del màxim comandament del cos policial, que es cobrirà per la via de contractació externa i en comissió de serveis. El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, ha detallat els arguments que exposaran en el seu recurs, que presentaran formalment en les pròximes setmanes i que haurà de resoldre el Ple Municipal.

L’aplicació injusta i discriminada de la valoració de llocs de treball que, com hem dit de forma reiterada, no existeix perquè no ha estat negociada ni aprovada pel ple, i s’ha fet servir estríctament pel cas de l’inspector sense tenir en compte altres contractacions fetes o que es faran. A diferència de la resta de treballadors, que esperaven cobrar aquest any el primer tram de la valoració. I en defensa de la carrera professional perquè era una bona oportunitat per promocionar el personal de la casa.

El portaveu dels comuns ha apuntat també a un possible defecte de forma en la tramitació. Segons defensa, l’expedient havia d’incloure els preceptius informes de Secretaria i d’Intervenció de l’Ajuntament, però no es van adjuntar.

Seguim defensant que era necessari en la primera proposta, que s’acompanyés d’un informe de secretaria i d’Intervenció municipal, que no hi eren. Considerem que és un defecte de forma important i per això ho reclamem.

El recurs de Calella en Comú es resoldrà en un tràmit plenari, amb data encara per a concretar. Mentrestant, encara no s’ha fet efectiva la incorporació del nou cap de la Policia Local, que rellevarà Joan Vilademat. Ha deixat el càrrec per jubilació i se’l va acomiadar en un acte intern al qual s’hi van convidar els alcaldes i regidors amb qui va coincidir.

El termini de presentació de candidatures es va tancar fa tres setmanes però diu Tejada que, avui dia, encara no en tenen notícies.

No sé com està el tema però tampoc ens consta que s’hagi incorporat i estem en un interregne en què tothom s’ha de posar d’acord: el municipi de partida haurà d’enviar documentació. Serà un procés amb certa complexitat perquè implica un acord entre tres parts.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu del Govern Municipal, Josep Torres, va informar que només s’havia presentat una persona candidata a ocupar el càrrec i que no es podia concretar la data de la seva incorporació. Amb tot, va dir Torres, l’inspector sortint ha deixat tota la temporada d’estiu planificada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat