Els paradistes valoren la renovació del Mercat Municipal

El Mercat Municipal de Calella compleix tres mesos d’ençà de la seva remodelació i els paradistes asseguren que han millorat substancialment les seves condicions de treball, però no hi ha quòrum si en aquesta nova etapa tenen més o menys clientela. Va per barris, o més ben dit per gremis. En ple mes d’agost, amb el bar interior tancat per vacances i la primera parada que ha abaixat la persiana; un equip de Ràdio Calella TV s’ha acostat al Mercat per copsar l’opinió dels que hi venen. Són, de fet, els que s’hi passen més hores.

Un matí de dimecres al Mercat Municipal de Calella. Parades a banda i banda i una glorieta central, per on es distribueixen els venedors de fruita, verdura, peix, llegums i pesca salada.

Hi trobem l’activitat pròpia del mes de vacances per excel·lència, però parlem amb tres dels paradistes. Ens expliquen quin balanç fan del canvi que ha experimentat l’edifici comercial: un rentat de cara amb profunditat i nous aires en la gestió. En aquest sentit, asseguren que s’ha anat a millor. Ho diuen David Carbó, de Verdures i Fruites Cristina i David; i Sònia Tresserres, de la Peixateria Cento i Sònia.

Per posar-hi un però, i bàsicament després d’unes setmanes de calor intensa i fora del normal, la paradista de Cal Xoi, Montserrat Gelmà, s’ha lamentat que al fer les obres no s’hagués tingut en compte la instal·lació d’aire condicionat. Diu que la temperatura a l’interior del recinte que hi ha hagut aquest estiu ha representat un gran contratemps. Ella, a més, té parada a l’interior i no nota ni la corrent d’aire que entra per la porta.

Els paradistes expliquen que des de l’Ajuntament de Calella s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar uns ventiladors d’aire. A l’hivern no patiran tant, perquè de calefacció ja en tenien abans de les obres.

I sobre l’efecte que ha tingut aquest nou i modern mercat en la venda, uns diuen que les obres hi han portat curiosos i algun que altre client, però per d’altres, la situació continua estancada.

Molts dels clients habituals són fora de vacances, i també el bar, que s’apuntava com un revulsiu per atreure més gent, està aquests dies tancat. S’hi afegeix, a tot això, que s’ha perdut l’única parada de venda de carn que hi havia, augmentant el nombre d’espais sense concessionar. Ha sigut decisió de qui el portava, però això provoca que, a diferència del que es pretenia, l’oferta de productes del Mercat hagi minvat, amb el perill que resti compradors.

Tresserres, que porta una de les peixateries, explica però que des de l’Ajuntament s’està treballant per continuar revitalitzant-lo. Demana però que els que s’hi interessin, coneguin l’ofici i hi sumin qualitat.

Ubicat en un edifici catalogat obra de Jeroni Martorell, un condicionant important a l’hora de plantejar el projecte de remodelació, el Mercat Municipal de Calella va reobrir portes el passat mes de maig, tot i que no va deixar-hi d’haver activitat durant els tres mesos en què es van allargar les obres.

S’hi va fer una actuació estructural i es va aprofitar per obrir un nou procés de concessió de les parades, establint l’obligació d’obrir dues tardes a la setmana. La inversió feta ha fregat els 400 mil euros.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *